Пощенска банка е отличена за социалната си политика през годината

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка е отличена за социалната си политика през годината

Банката взе наградата в категория “Етичност и отговорност към заинтересованите страни”

25 септември 2009 г., София

Пощенска банка получи наградата за “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в конкурса за социална отговорна компания на годината, организиран от в-к “Пари” със съдейстието на Делойт България. Банката беше отличена за провеждането на последователна социална политика в полза на всички заинтересовани страни, подчинена на ясни и разбираеми корпоративни ценности.. Конкурсът се организира за втора поредна година и класира в пет категории компании от различни сектори.

“Отличието в категорията “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” е изключително признание за ежедневните усилия на целия екип на нашата банка. Както съм подчертавал нееднократно, в работата си всеки от нас се ръководи от твърдото убеждение, че благополучието на една организация е неразривно свързано с това на заобикалящата я среда.”, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, приемайки наградата на тържествена церемония в София.

Сред ключовите проекти, залегнали в социалната политика на банката, е първата частна инициатива за подпомагане на средното образование в страната – програмата “Силен старт с Пощенска банка”. Банката активно работи и по екологични проекти като “Кристално чисто Панчарево”, за който получи отличието “Най-добър инвеститор в околната среда” в рамките на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Усилията на банката в областта на околната среда се допълват от програмата “Зелен старт”, насочена към служителите, чиято основна цел е намаляване на негативните екологични последствия от дейността на банката.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 84.5 милиарда евро и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи с присъствие в 40 страни.