Пощенска банка е най-динамично развиваща се банка за 2009

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка е най-динамично развиваща се банка за 2009

Финансовата институция спечели приза в конкурса “Годишни банкови награди”

23 юни 2010 г., София

Пощенска банка беше обявена за най-динамично развиваща се банка за 2009 г. в конкурса “Годишни банкови награди”, организиран вестник “Пари”. Финансовата институция беше избрана за победител сред най-добрите банки в България, събирайки актив от 30 точки. Категорията “Динамичност”, в която Пощенска банка беше оценена най-високо, отразява промяната в банковите показатели за 2009 г. спрямо предходната година. Наборът от показатели, която се използват за класирането включват банковите активи, кредити, депозити, лихвени приходи и собствения капитал. От името на банката наградата прие Асен Ягодин, изпълнителен директор на Пощенска банка.

През тази година журито, което оценява банките в конкурса “Годишни банкови награди”  включваше проф. Николай Неновски, д-р Цветан Манчев, Евгений Кънев, Диана Николаева, Димитър Димитров, Васил Райчев и Лена Русинова. Финансовите институции се съревноваваха в четири конкурсни категории “Ефективност”, “Динамика”, “Банка на клиента” и “Банка на годината”.

Припомняме ви, че Пощенска банка спечели наградата “Най-бързо развиваща се банка” за 2009 г. на осмото международно финансово изложение “Банки, Инвестиции, Пари”, Банката е носител и на отличие за “Етичност и отговорност към заинтересованите страни” в рамките на инициатива на в. “Пари” и Делойт България “Социално отговорна компания на годината”.

Пощенска банка

, с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 85,9 млрд. евро активи и над 23 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в над 1 600 свои локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.