Пощенска банка въвежда първите кредитни карти American Express в български лева

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка въвежда първите кредитни карти American Express в български лева

Двете кредитни карти предлагат специалните преференции и услуги, характерни за всички продукти с тази марка

София, 12 април 2005 г.

Пощенска банка и American Express обявиха днес, че въвеждат на българския пазар първите кредитни карти American Express. American Express Кредитна карта и American Express Златна кредитна карта предлагат висококачествено обслужване и изгодни финансови условия на българските потребители.

Новите кредитни карти American Express предоставят 24-часово обслужване, незабавно подновяване на картата при необходимост, изключителни преференции, включващи допълнителна гаранция на извършените покупки, застраховка срещу злоупотреби, както и специални предложения в избрани търговските обекти. От 20 април картите ще се издават в клоновете на Пощенска банка в цялата страна.

По силата на партньорството си с American Express Пощенска банка става ексклузивен издател на картите за България. Също така, Пощенска банка ще сключи договори с нови търговски партньори, които да приемат разплащания с картите American Express в своите обекти.

“American Express несъмнено е най-престижната марка в сферата на финансовите услуги. Развитието на пазара на кредитни продукти в България показва, че сега е подходящия момент за успешното въвеждане на висококачествен продукт, каквито са кредитните карти на American Express. Освен доказателство за досегашните ни постижения, сътрудничеството ни с American Express е  още един начин да посрещнем нарастващите нужди на нашите клиенти”, коментира г-н Антъни Хасиотис, Главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

“American Express работи единствено с партньори, които споделят нашия стремеж към първокласно обслужване и осигуряване на качествени продукти на клиентите. Пощенска банка е динамично развиваща се кредитна институция и за нас е чест да работим с тях и да представим на пазара тези уникални кредитни карти”, допълни г-н Паскал Гинард, вицепрезидент, American Express.

Кредитните карти American Express предлагат уникални преференции и висок стандарт на обслужване

American Express Кредитна карта и American Express Златна кредитна карта гарантират на българския потребител висококачествено обслужване и отлични условия.

И двата продукта предлагат на картодържателите богат пакет от услуги и преференции, включващ 24-часово обслужване на клиентите, 7 дни в седмицата, в България и в чужбина, както и автоматичен достъп до мрежа от 1700 туристически офиси – партнъори на American Express в целия свят. Освен това, те осигуряват специално договорени промоции и отстъпки в страната и чужбина.

Допълнителните услуги и преференции включват:

American Express Кредитна карта

Револвиращ кредитен лимит от миниум 1000 лв. и възможност за ползване на безлихвен гратисен период до максимум 55 дни;

Минимум 5000 лв. кредитен лимит, възможност за ползване на безлихвен гратисен период до максимум 55 дни.;

И двете карти се предлагат при изключително конкурентни условия – без такса за издаване, както и без никакви допълнителни такси за обслужване.

Клиентите заплaщат единствено годишна такса, която е 50 лв. за по-масовата кредитна карта и 120 лв. за Златната кредитна карта.

Кредитните карти American Express вече се приемат в широка мрежа от търговски обекти у нас, включващи магазини, бензиностанции, хотели и ресторанти. Освен това, те могат да се ползват в многобройните обекти навсякъде по света и във всички банкомати, които носят логото на American Express.

Компанията American Express е основана през 1850 г. като световна корпорация, която предлага пътнически и финансови услуги. Тя е световен лидер в издаването на всякакъв вид карти и пътнически чекове, финансово планиране, бизнес обслужване, застраховане и международно банкиране.&

През 1996 г. American Express предприема стратегия за разширяване на търговската си мрежа и продуктовия си портфейл чрез съвместна дейност с отделни финансови компании в различни държави и региони. Чрез развиване на глобалната си структура и добрата позиция на марката American Express на пазара, компанията се стреми да разшири в още по-голям план обхвата на своята световна мрежа. Досега American Express е установила партньорски взаимоотношения с компании в 94 страни по света.

American Express използва възможността да изкаже благодарност на Международна банка за търговия и развитие и Мегатурс за това, че успешно управляват отношенията на компанията с търговските обекти, които приемат разплащания с картите American Express през последните 15 години в България. Те ще продължат да бъдат наш ценен партньор.