Пощенска банка бе водещ партньор на шестото издание на фестивала “Неотъпкана пътека”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
Пощенска банка бе партньор на шестото издание на фестивала за камерна музика “Неотъпкана пътека”, което се проведе от 1 до 4 август. Той отново събра музиканти от България и САЩ, които изпълняваха обичани, а също и малко познати, но и съвсем нови произведения. Като един от лидерите във финансовия сектор, налагащ тенденциите и посоката на развитие, Пощенска банка е пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество и подкрепя проекти в някои от основните сфери на обществения живот, като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

Със своите виртуозни изпълнения музикантите успяха да достигнат до сърцата на публиката в Ковачевица и Гоце Делчев, както и да запишат първия фестивален албум в София.
 
Освен класическите програми, това лято те зарадваха публиката с три премиери на творби, написани специално за фестивала от българските композитори Лора Ал-Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, както и с изпълнения на произведения от Добринка Табакова.

Част от концертите се проведоха в село Ковачевица, в читалище “Светлина”, с чийто ремонт от няколко години са се заели артистите. До момента е готов покривът на читалището, терасата, работи се по реконструкцията на едно фоайе, както и на ограда.

От самото началото фестивалът “Неотъпкана пътека” има своето ядро от музиканти, които отново се включиха в програмата му – освен Лора Чекоратова, това са цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, певицата Мариана Карпатова, виолистът Румен Цветков, виолончелистът Александър Сомов.