Пощенска банка беше отличена за най-добър “Инвеститор в околната среда”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка беше отличена за най-добър “Инвеститор в околната среда”

Българският бизнес форум на лидерите връчи за 6-ти път наградите си за отговорно бизнес поведение

23 януари 2009 г., София

BBLF award.jpg

Пощенска банка спечели първо място в категорията “Инвестиция в околната среда” за своята дългосрочна социално-отговорна програма “Кристална чисто Панчарево” на Шестите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Наградата прие Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, който благодари на Общините София, Панчарево и Кокаляне, с чието партньорство беше осъществена програмата.

“Тази награда за отговорен бизнес е още по-ценна в настоящия бизнес климат. Ангажиментът ни към нашия проект в Панчарево доказва, че Пощенска банка е социално отговорна институция, която се грижи и инвестира в обществото дори в трудни времена”, заяви Антъни Хасиотис на церемонията. “Уверен съм, че България ще предолее тази криза и когато тя премине, ще бъдем още по-силни. Ние сме тук и ще продължим да даваме своя принос за обществото.”

В рамките на програмата “Кристално чисто Панчарево”, която статира през 2008 г., беше изградена детска площадка, оборудвана с модерни съоръжения за спорт и развлечения, монтиране на маси за пикник и кошчета за боклук, както и ремонт на моста до Община Панчарево. Служители на банката, заедно с техните семейства и приятели, почистиха водите на Панчаревското езеро и зелените площи около него. Банката пое дългосрочен ангажимент да се грижи за чистотата и благоустройството на района около езерото. Проектът е част от цялостната стратегия за опазване на околната среда, която банката разработва.

Наградата дава правото на Пощенска банка да представлява страната ни на Европейските  бизнес награди за околна среда на Европейската комисия, които ще се проведат през 2010 г. Наградите се връчват на всеки две години в четири основни категории: управление, продукти, технология и международно сътрудничество. Кандидатурите се набират чрез национални координатори във всички страни-членки на ЕС като за България това е БФБЛ.

 

Наградата за отговорен бизнес е учредена през ноември 2003 година по повод петата годишнина на БФБЛ. Призът е оценка за постиженията на компаниите в корпоративната социална отговорност и насърчава мениджърите да подемат различни социално насочени проекти. Номинираните проекти трябва да отговарят на редица критерии, като да са обществено полезни, да са осъществени в сътрудничество с друга организация,  за осъществяването на проекта да бъде ангажирана цялата компания, продължителност  и последователност на инциативата, иновативност и др.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 79.4 милиарда евро и над 24,000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си на  повече от 1,700 локации и посредством алтернативни канали на дистрибуция.

Юробанк И Еф Джи Груп присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Тя е част от И Еф Джи Груп, трета по големина банкова група в Швейцария.

Позицията ни като разрастваща се европейска финансова институция е подсилена от отличните ни финансови резултати и разширяването на присъствието ни на пазари, на които се отличаваме благодарение на богатия си опит и познания. Значителната капиталова адекватност, високото качество на предлаганите от нас услуги и всеотдайността на нашите служители в съчетание със здравословните ни темпове на растеж и стабилни приходи са гаранция, че ще продължим да спомагаме за възходящото развитие на бизнеса на нашите клиенти и акционери.

За нас в Юробанк И Еф Джи, клиентите са всичко. Гордеем се с подкрепата, която им оказваме във всеки етап от живота им, предоставяйки ефективни финансови решения, за да отговорим  на техните променящи се финансови потребности.