Потребителските кредити от Пощенска банка застраховани срещу безработица и здравословни проблеми

FacebookTwitterLinkedInEmail

Потребителските кредити от Пощенска банка застраховани срещу безработица

или здравословни проблеми

Програмата “Защита на плащанията” предлага  сигурност на кредитополучателите

25 юни 2009 г., София

Пощенска банка стартира нова услуга, която защитава кредитополучателите й при безработица или здравословни проблеми. Програмата “Защита на плащанията” дава възможност на клиентите на финансовата институция да застраховат вноските по своя потребителски кредит срещу непредвидени обстоятелства. Услугата защитава не само месечните задължения, но и пълния размер на кредита при определени обстоятелства, свързани с настъпване на временна или трайна нетрудоспособност.

Банката предлага два застрахователни пакета, насочени към нуждите на различните клиенти. Пакетът “Безработица и живот” осигурява защита при принудителна безработица, временна или трайна нетрудоспособност, както и при заболяване или смърт вследствие на злополука или заболяване. Пакетът “Живот” осигурява защита при настъпване на временна или трайна нетрудоспособност вследствие на здравословни проблеми или смърт и е подходящ за клиенти без постоянен трудов договор.

“С тази нова услуга ние предлагаме на клиентите ни да защитят както себе си, така и своите семейства от неочаквани събития в личен и служебен план. Ние познаваме нуждите на нашите клиенти и политиката на банката ни е не само да им предлагаме гъвкави продукти, но и да бъдем техен съветник и партньор в добри и в трудни времена”, коментира Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Пощенска банка.

Програмата е достъпна за настоящи и бъдещи клиенти на банката с потребителски кредити в лева или евро, които изплащат на месечни вноски. Застрахователната премия се изчислява като процент от размера на месечната вноска по кредита. При месечна вноска по кредита в размер на 100 лв. например застрахователната премия е в размер на 5,57 лв. за пакет “Безработица и живот” и 3,59 лв. за пакет “Живот”. Част от пакета са и преференциални условия за включване в програмата на второ лице, което е съкредитоискател или поръчител по кредита. 

Програма “Защита на плащанията” е част от третата серия мерки, които Пощенска банка въведе миналата седмица в подкрепа на бизнеса и домакинствата в настоящата икономическата среда.

Пощенска банка

  е член на Юробанк И Еф Джи Груп,  европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 82,1 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага  своите  продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез  алтернативни дистрибуционни канали.

В Европа групата присъства  в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи Груп  е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи, базирани в Швейцария.