Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, спечели голямата награда в конкурса за млади мениджъри “Next generation”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, спечели голямата награда в конкурса за млади мениджъри “Next generation”

7 април 2009 г., София

Petia Dimitrova and Prime Minister Stanishev.jpg

Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка, получи голямата награда за най-успешен млад мениджър в конкурса “Next Generation”. Лично министър-председателят на Република България Сергей Станишев връчи отличието на г-жа Димитрова. Тя зае челно място в конкурса, съревновавайки се с 15 номинирани мениджъри.

“Винаги съм смятала, че шансът е на страната на подготвения ум. Убедена съм, че човек може да постигне почти всичко стига да вложи достатъчно усилия и постоянство”, сподели г-жа Димитрова по време на официалната церемония. “Възприемам резултата от надпреварата като признание не само за мен самата, но и за финансовата институция, която представлявам – Пощенска банка. Това отличие е следствие от високите стандарти на работа в екипа, с който работя и който всекидневно ми помага да израствам като мениджър”, допълни още тя.

Освен голямата награда в рамките на конкурса бяха отличени млади мениджъри в категориите “Индустрия”, “Селско-стопанство и хранително-вкусова промишленост”, “Услуги” и “Най-иновативен проект”.

Конкурсът “Next generation” се организира от в. “Пари” съвместно с Делойт България и се проведе под егидата на министър-председателя на Република България Сергей Станишев.

За допълнителна информация:

Илияна Захариева, мениджър “Корпоративни комуникации”,  Пощенска банка

тел. 02/81 66 100

Петя Димитрова

има две магистърски степени по Финанси и Банково дело от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Университета за Национално и Световно Стопанство. Освен това, тя е придобила и степен Магистър по Бизнес Администрация от Университета в Шефийлд. Член е на Асоциацията на Сертифицираните Експерт Счетоводители (ACCA) в Лондон и на Garson Lehrman Group Accounting Council в Лондон; притежава и диплома по Управление и Социално развитие на Неправителствените организации от Солунски университет “Аристотел” и Университета на Македония, (Гърция).

Придобива професионалните си квалификации в Англия, Холандия, Гърция, Белгия, САЩ, а също така взема участия в многобройни международни конференции, семинари и обучения.

Г-жа Димитрова придобива професионалния си опит на различни длъжности в области финанси, одит, консултански услуги, приватизация и др. На поста си като Старши мениждър и одитор в ПрайсуотърхаусКупърс се е занимавала с пазарни проучвания, бизнес планове, финансови доклади, одит на мултинационални компании, а също така е участвала и в проекти на международни институции като Световната Банка, Европейската Комисия, Европейската Банка за Възстановяване и Развитие и др.

Г-жа Димитрова започва кариерата си през 1996 г. в Американското Посолство като асистент на Американския Консул. От 1998-2003 г. заема поста на Старши одитор мениджър в ПрайуотърхаусКупърс.  Г-жа Димитрова се присъединява към екипа на Пощенска Банка през 2003 г., където заема поста на Главен Финансов Директор, а през 2005 г. става и Прокурист на банката. През 2007 г. тя е избрана за председател на Комитета по икономическа политика към Асоциацията на банките в България. От 2007 г. заема поста на Изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк, а след сливането на Пощенска Банка и ДЗИ Банк под новото юридическо наименование “Юробанк И Еф Джи България” АД, г-жа Димитрова е назначена за Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на обединената банка. Също така, тя е Председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на “Бългериън Ритейл съврисиз” АД, Заместник-председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на “И Еф Джи Бизнес Сървисиз” ЕАД, член на Съвета на директорите на “И Еф Джи Пропъртис” АД.

През 2008 г. Петя Димитрова е избрана за член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През януари 2009 г. тя е избрана за председател на Контролния съвет на Одит бюро по тиражите – България, а през февруари 2009 г. става асоцииран член на Chartered Management Institute, Англия.

Пощенска банка

, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с общи активи, възлизащи на 82,2 милиарда евро и над 24,000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си в повече от 1700 локации и посредством алтернативни канали на дистрибуция.

Юробанк И Еф Джи Груп присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Обединеното кралство, Люксембург и Кипър. Тя е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите банкови групи, базирани в Швейцария.

За нас в Юробанк И Еф Джи, клиентите са движещата сила, на която се крепи нашия успех. Гордеем се с подкрепата, която им оказваме във всеки етап от живота им, предоставяйки ефективни финансови решения, за да отговорим на техните променящите се потребности.