Петя Димитрова: Изминалата 2009 г. беше богата на уроци

FacebookTwitterLinkedInEmail

Вестник Пари, 23.12.2009

 

- Госпожо Димитрова, как ще прекарате наближаващите коледни и новогодишни празници?
 
- За мен коледните празници са много специални, защото тогава имам възможност да се откъсна от работата и всички ангажименти, които запълват ежедневието ми, да се посветя на близките си хора. Винаги прекарвам Коледа със семейството си и тази година също смятаме да се съберем и да празнуваме заедно.
 
- Имате ли традиции, които спазвате?
 
- Именно Коледа е празникът, който още от детството ми е свързан с добрите семейни традиции, които спазваме и до днес. Обикновено се събираме на Бъдни вечер при най-стария член от семейството ни, в случая моята баба, която приготвя традиционните ястия, като спазва всички обичаи – от омесването на погачата до подреждането на масата. За мен това семейно празненство е един от най-хубавите моменти в годината.
 
- Как изглежда незабравимата Коледа за вас?
 
- Не мога да определя коя Коледа е най-незабравима, защото всеки такъв празник е свързан с прекрасни спомени. Моментите, прекарани със семейството ми, са особено ценни именно защото рядко имаме възможността да се съберем заедно и да се радваме на хубавите празници, без да мислим за проблемите на ежедневието.
 
- Най-вълнуващата изненада, която са ви правили за Коледа е?
 
- Най-вълнуващата изненада за мен беше организирана от майка ми по случай връщането ми от Холандия за коледните празници. Бях прекарала в чужбина доста дълго време и както всеки човек ме беше обхванала носталгия по семейството. Затова бях много щастливо изненадана, когато при пристигането ми ме посрещнаха всичките ми близки хора. Това беше наистина емоционален и незабравим момент, който свързвам с коледните празници.
 
- С какво ще зарадвате служителите и клиентите си за Коледа?
 
- Традиционно използваме този празник, за да изразим вниманието и благодарността си към нашите служители и клиенти, както и да им отправим новогодишните си пожелания.
 
Коледните и новогодишните материали на банката тази година са в линия с инициативата ни за екологично отговорно поведение и освен съвети за ежедневието предлагат и едно ново отношение към вещите около нас.
 
Коледните ни картички отново са дело на децата от дом “Слънчице” в Горни Сеновец и фондация “Социален консултативен център”, Самоков.
 
- Каква е равносметката ви за изминалата година и какви са очакванията ви за предстоящата 2010-а?
 
- Изминалата година беше предизвикателна за бизнеса, но богата на уроци. Очаквам през 2010 г. условията за бизнес постепенно да започнат да се подобряват. Всички ние вярваме, че това ще бъде година на възстановяване, като банковият сектор също няма да бъде изключение от този процес.