Нов продукт на пазара – Разплащателна сметка “Интерес”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка пуска на пазара нова разплащателна сметка “Интерес” с годишна доходност от 4%, съобщиха от кредитната институция.

Сметката ще се открива в български лева, като клиентите ще имат възможност за теглене и довнасяне на суми по всяко време, в условията на поддържане на избрания от тях минимален праг.

Праговете по сметка “Интерес” са 1000 лв. за внесени суми от 1000 до 4999 лв., и 5000 лв. за сметки над 5000 лв.

За първия инвестиционен праг клиентите получават лихвен процент от 3.0% годишно (текущо 1м. Sofibor + 20 б.т.).

За втория инвестиционен праг лихвата е 4.0% на годишна база (текущо 1м. SOFIBOR + 120 б.т.)

Поддържането на средствата над минимален баланс гарантира първоначално договорената лихва, уточниха от кредитната институция. За времето, през което сметката е на минимален баланс лихвата е 0%.

В случай на закриване на сметката до 30 дни след откриването й, лихва по нея няма да се начислява. Ако сметката се закрие след този срок, банката начислява лихва за времето, през което сметката е съществувала според лихвите, определени от минималния праг.

При откриването на сметка “Интерес”, клиентите получават възможност за безплатно издаване на международна дебитна карта в левове с опция за плащане на стоки и услуги през ПОС терминал и Интернет и регистрация за електронното банкиране (e-postbank.bg) на Пощенска банка.