Новите възможности за кредитиране от Пощенска банка бяха представени във втори епизод на подкаста “Финанси на фокус“

FacebookTwitterLinkedInEmail

Промяната на потребителските нагласи и новите възможностите за кредитиране, които предлага Пощенска банка, бяха представени във втория епизод на подкаста “Финанси на фокус“, който се реализира в партньорство с Bloomberg TV. В разговора се включи Дамян Русев, началник управление  “Стратегическо развитие Индивидуално банкиране“, който заедно с водещия Христо Николов и изпълнителния директор на “Адрес недвижими имоти“ Гергана Тенекеджиева, дискутира динамиката на потребителското поведение, очакванията на клиентите в необичайната ситуация, в която се намираме, както и финансовите решения, които Пощенска банка им предоставя, за да ги подкрепи в този момент.
 
По време на разговора Дамян Русев коментира, че наблюденията на експертите показват, че потребителите много бързо се адаптират към настоящата ситуация, като особено показателни са цифрите по отношение на жилищното кредитиране. Той подчерта, че в този сегмент банката дори отбелязва ръст и посочи, че през октомври например исканията за ипотечно кредитиране са се увеличили с 60% спрямо същия месец на миналата година. Друго интересно наблюдение, което той сподели е, че пандемията се е отразила на профила на купувачите и се наблюдава тенденция хора във възрастовата категория 55+ да инвестират в жилище, тъй като това са хора, които са преминавали през сложни житейски ситуации и оценяват, че моментът е подходящ за вложение, което им дава сигурност. Дамян Русев представи ипотечните продукти, които банката предлага, като постави акцент на уникалния за пазара “Супер жилищен кредит“ с фиксирана лихва до 30 години, който гарантира точно тази предвидимост и сигурност, която клиентите търсят.
 
Прогнозата на Дамян Русев е, че нивата на кредитиране ще се запазят и през следващата година. Той сподели, че Пощенска банка е изцяло фокусирана върху това да предостави на клиентите си финансови решения според техните индивидуални потребности, като в същото време им осигурява едно от най-важните предимства – отговор и финансиране навреме. Русев подчерта, че точно това е големият плюс на новата кредитна програма Сега, разработена от Пощенска банка. Програмата осигурява възможност за получаване на потребителски кредит до 3 работни часа и предварително одобрение за жилищен кредит до 8 часа.
 
Целият разговор можете да откриете тук. Подкастът “Финанси на фокус“ е достъпен и в обособена секция на сайта Bloombergtv.bg, а също и в apple podcast, sound cloud, google podcast и Spotify.

 

PB_bloomberg_s2.e2