Най-добрите брокери и агенции за недвижими имоти у нас бяха отличени на годишните награди на Imoti.net

FacebookTwitterLinkedInEmail

9 юли 2021 г.
 

За шеста поредна година Imoti.net отличи най-добрите брокери и агенции за недвижими имоти у нас. Годишните награди на специализирания портал са единственият форум, на който се оценяват постиженията, коректността и добрата репутация на компании и експерти в сектор недвижими имоти. Пощенска банка е генерален партньор на престижното събитие.
 

Преди церемонията по награждаване се проведе дискусия на тема: “Домът на новото поколение”. В нея, съвместно с други експерти, се включи и Даниела Иванова, началник отдел “Ключови партньорства и пейрол бизнес” в Пощенска банка. Тя поздрави домакините за отличната организация на тазгодишното издание и заяви, че успоредно с развитието на предпочитанията за дом се развива и банковото кредитиране за покупка на жилище. “През последните 20 години има сериозен ръст в доходите на хората. Ако през 2000 г. средната заплата е била 250 лв., сега е 1050 лв., но и цените на имотите сериозно се повишиха. В София преди 20 г. средната цена на квадратен метър беше 350 евро, а сега е 1150 евро на кв. м.”, обясни Даниела Иванова по време на дискусията.
 

Според нея интернет и дигиталното развитие на обществото са повлияли върху развитието на банките. “Преди 20 години банковият клон беше единственото място за комуникация с клиентите. Сега банките имат различни канали за достъп до клиентите, а ако преди ипотечният кредит за покупка на недвижим имот беше съпътстван с много документация, сега процесът е улеснен – документите са по-малко, а част от институциите ги издават дигитално. Клиентите ни могат да получат жилищен кредит, без дори да са посещавали клон на банката”, посочи Даниела Иванова.
 

По време на разговора с другите експерти, тя отбеляза, че в резултат от пандемията през последната година и половина, клиентите търсят по-големи жилища, за да могат да практикуват спокойно дистанционна работа.
 

По време на дебата Даниела Иванова акцентира върху темата за социално отговорното инвестиране (Environmental, Social and Corporate Governance – ESG) и заяви, че влиянието върху околната среда е от съществено значение, заедно със социални и икономически фактори при избора на жилище. “Потребителите все повече се интересуват от инфраструктурата и благосъстоянието на заобикалящата ги социална среда, и търсят жилища в близост до паркове, културни институции, медицински заведения, големи вериги от магазини, защото това добавя стойност към имотите”, категорична беше тя.
 

В края на разговора, попитана как си представя идеалния дом след 20 години, Даниела Иванова, посочи че той следва да бъде модерен, удобен, в унисон с природата и обитаван заедно с любимите хора.
 

След дискусията, на тържествена церемония, за шести път бяха връчени годишните награди на imoti.net. Даниела Иванова връчи специалната награда на Пощенска банка на агенция „ЕРА България“ за качество на обслужването  и отбеляза, че “когато вървиш сам стигаш по-бързо до целта, но когато вървиш с партньор, стигаш по-далече”. Теодора Димитрова, председател на Съвета на Директорите на „ЕРА България” прие статуетката и благодари за успешното сътрудничество с Пощенска банка.
 

Годишните награди на imoti.net доказват постиженията и успехите на българските експерти и компании от сектор недвижими имоти пред деловите кръгове и широките потребители. Те дават възможност да се спечелят повече партньори, да се впечатлят конкурентите, а на бранша като цяло – да докаже приноса си към една по-коректна бизнес среда. Оценяването се извършва на няколко етапа – първо по сложна формула се определя временно класиране, което на втори етап се предлага за оценка на журито. Именно съставът на журито в Годишните награди на imoti.net е гаранция за високото ниво на съревнованието и доказателство, че наградените притежават нужните качества, за да покрият критериите на взискателните експерти.

 

2

 

3

 

4