Над 10 000 лева бяха събрани по време на Postbank Business Run 2022

FacebookTwitterLinkedInEmail

Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на дейностите на две социалнозначими каузи

 

7 юни 2022 г.

 

В десетото издание на благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2022 се включиха рекордните 309 отбора, съставени от близо 1240 участници от компании в различни бизнес сектори. Събитието, което се проведе на територията на Бизнес Парк София, се организира от спортен клуб „Бегач“ с водещата подкрепа на Пощенска банка. Като част от инициативата се проведе и състезанието Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics, в което се включиха 50 деца на възраст от 4 до 16 г. В традиционната надпревара сред изпълнителни директори CEO Dash взеха участие 10 мениджъри от различни компании.

 

Както всяка година и това издание на най-големия тиймбилдинг в България Postbank Business Run 2022 се реализира в подкрепа на две социалнозначими каузи. Средствата в размер на над 10 000 лева ще подпомогнат проекта „Дневен център – място за игри, мечти и развитие“ на Фондация „За нашите деца“, насочен към деца със специфични потребности и събитието „Пара Киада“ на Сдружение Спортен клуб „Шарк“, което предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло.

 

Победител в щафетата бе отборът SAP Top Team от компанията SAP с време от 55:49 минути. На второ място с общо време от 1:00:39 е отбор Traditional Thursday на компанията VMware. Третото място зае отборът DSK Running team с време от 1:02:36. Призът за „Най-бърз женски отбор“ бе присъден на дамския отбор SAP Tech Girls с време 1:18:25. Второто място при тях е за отбора VMware Scrambled Legs, a третото за отбор „Единствените оцелели“ от компанията DSKBank. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Йордан Гинев от компанията DigitAll, който измина разстоянието от 1 километър за 02:56 минути, а сред дамите – Марина Тодорова от „Експат Капитал“ АД с време 03:34.

 

Най-добрият отбор на Пощенска банка („Най-добрите“) се представи отлично, като зае 14-то място с общо време от 1:08:42. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 20 отбора.

 

Postbank Business Run има за цел да привлече вниманието на хората към здравословния начин на живот и да провокира желанието им за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

 

Снимки от събитието може да разгледате тук (фото кредит: KrisoK Photography). Цялата информация за Postbank Business Run 2022 е достъпна на: https://sofia.businessrun.bg/

 

 

PB_MC_photos_BusinessRun_2

 

Postbank Business Run 2022_Postbank Team