Награден фонд от 54 000 лв. беше разпределен между 108 отличници от цялата страна по програмата Силен старт с Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Награден фонд от 54 000 лв. беше разпределен между 108 отличници  от цялата страна по програмата Силен старт с Пощенска банка

Първите 44  ученици от София, Банкя, Благоевград и Гоце Делчев и Ловеч получха стипендии на специална церемония в София

29 септември 2008 г., София

HighStartSofia1.jpg

Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, награди първите 44 стипендианта по програмата “Силен старт с Пощенска банка”. Отличниците получиха своите грамоти и чекове на стойност 500 лв. в присъствието на зам.-министъра на образованието Кирчо Атанасов, Ваня Кастрева, началник на регионалния инспекторат по образованието в София, директори, учители и родители.

HighStartSofia2.jpg

” Като главен изпълнителен директор на Пощенска банка и като баща съм особено горд, че станахме първата финансова институция, която посвети толкова средства и енергия на средното образование в България  и съм изключително щастлив, че тази програма успя да се превърне в традиция. Подкрепата ни за образованието не е само местна инициатива, тя е и сред основните стълбове на политиката на корпоративна социална отговорност на нашата банка-майка Eurobank EFG Group.”, поясни г-н Хасиотис в приветствието си.

Министър Атанасов изказа благодарността си към Пощенска банка и в частност към г-н Хасиотис за напредничавата инициатива на финансовата институция. “Програмата “Силен старт с Пощенска банка” изпревари процесите както в България, така и в ЕС. Както знаете, ЕС дефинира 8 ключови компетенции на европейския гражданин, втората от която е именно владеенето на чужди езици. Напоследък често се говори за публичното-частно партньорство в областта на образованието, а то вече четвърта година е практика в Пощенска банка”. 

Общият награден фонд на програмата “Силен старт с Пощенска банка” за 2008 година е 54 000 лв. В рамките на програмата “Силен старт с Пощенска банка” тази година финансовата институция ще награди 108 ученици от 17 български града. След тържествата в София, маратонът на Пощенска банка продължава с церемонии в Пловдив, Варна и Монтана.

Ежегодно програмата “Силен старт с Пощенска банка” се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката и със съдействието на МОН. Класирането на учениците се извършва въз основа резултатите от външното оценяване по чужд език на учениците от 8-ми клас, провеждан централизирано от МОН. 

Досега в рамките на програмата Пощенска банка е наградила над 500 ученици с общо 221 000 лв. 

* * *

Пощенска банка

, с юридическо име

“Юробанк И Еф Джи България” АД

, е член на

Юробанк И Еф Джи Груп

.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи

е част от

Юробанк И Еф Джи Груп

– третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.