Кредитни линии за 805 млн. евро ще получат малките и средни предприятия в България, Румъния, Сърбия и Турция

FacebookTwitterLinkedInEmail

Кредитни линии за 805 млн. евро ще получат малките и средни предприятия в България, Румъния, Сърбия и Турция

Средствата са осигурени от Юробанк И Еф Джи Груп в сътрудничество с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Международната финансова корпорация (МФК)

26 януари, Атина

Юробанк И Еф Джи Груп, към която принадлежи Пощенска банка, осигури чрез кредитни линии средства за финансиране на малки и средни предприятия в Гърция и в страните от Югоизточна Европа – България, Румъния, Сърбия и Турция на обща стойност над 1.4 млрд. евро. Това нарежда групата сред най-важните партньори на международните финансови институции за подпомагане на малките и средни предприятия в региона.

Инвестициите са в резултат от разширеното сътрудничество между Юробанк И Еф Джи, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), както и от новото споразумение, сключено от финансовата група с Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка. Размерът на тези средства подчертава ангажимента на Юробанк И Еф Джи Груп да подпомага новоразвиващи се бизнесмодели, чрез подсилване на експортно ориентираните фирми, както в Гърция, така и в регионите, където групата оперира. Също така Юробанк И Еф Джи Груп демонстрира своята способност да отговори на призива на “Виенската инициатива”, при която три международни банкови организации, подписаха през 2009 г. двугодишен меморандум за разбирателство на обща стойност 25,1 млрд. евро за преодоляване на световната икономическа криза.

Юробанк И Еф Джи има сключени договори с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) с общ кредитен лимит от над 1 млрд. евро. В рамките на сътрудничеството с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), общата сума на кредитните лимити за Румъния, България, Сърбия и Турция възлиза на 280 млн. евро. Чрез Международната финансова корпорация са гарантирани 95 млн. евро. Съществуват планове за разширяване на сътрудничеството и през 2011 година.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 86,5 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага банкови услуги в 10 страни чрез мрежата си от 1 600 локации.

Юробанк И Еф Джи е втората по големина банка в Гърция и присъства в Европа с операции в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, една от най-големите международни банкови групи с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.