Как дебитните и кредитни карти от Пощенска банка станаха още по-достъпни в новата реалност

FacebookTwitterLinkedInEmail

Иновативните решения на Пощенска банка в сегмента кредитни и дебитни карти, бързата адаптация към промяната и предимствата, които банката осигури на клиентите си в новата реалност бяха представени от началника на отдел “Картов бизнес“ Виктор Цветков в поредния епизод на подкаста “Финанси на фокус“.  Заедно с водещия на формата Христо Николов той анализира динамичната бизнес среда и тенденциите в картовия бизнес, като даде конкретни примери за промяната в поведението на банката, продиктувана от ситуацията.
 
Той разказа за едно от ключовите предимства, което банката осигури на своите клиенти чрез въвеждането на изцяло дистанционен процес по издаването на кредитни и дебитни карти, като обясни, че в момента процедурата е напълно оптимизирана и потребителите могат да разкрият сметка, да заявят нова карта и да я получат без изобщо да стъпват в клон.
 
Освен с въвеждането на дистанционен процес, Пощенска банка е категоричен лидер и по отношение на бързината на издаване на кредитни и дебитни карти, съобщи Цветков. Той разказа за иновативната услуга, която позволява човек да се сдобие с нова карта буквално за минути. Това се случва благодарение на специална технология, която дава възможност на клиента да бъде издадена нова дебитна карта за 10 минути, както и нова кредитна карта до 1 час, което е почти революционна иновация в сравнение с познатата доскоро процедура, изискваща поредица от посещения в банковия клон.
 
Като един от положителните ефекти на пандемията Цветков посочи все по-активното използване на картите като инструмент за разплащане. Според него промяната се случва, макар и бавно, дори и при по-възрастните хора, свикнали да плащат основно в брой. Друга позитивна тенденция, която той сподели е, че все повече малки магазинчета са започнали да предлагат безкешови плащания чрез ПОС терминал.
 
На въпроса “защо българите продължават да са скептични към използването на кредитни карти“ Виктор Цветков коментира, че това е по-скоро въпрос на народопсихология и много хора продължават да се плашат от кредитните карти, защото не познават техните възможности. “Използването на кредитна карта е същото като използването на дебитна с тази разликата, че ползваш парите на банката и ако ги изплащаш в рамките на гратисния период, не плащаш лихва“, обясни Цветков и даде пример със себе си, като каза, че благодарение на кредитната си карта успява са спести около 1000 лева на година. Той изтъкна и възможността на клиентите да се възползват от програмата “Моите награди“ на Пощенска банка като посочи, че това е най-щедрата програма за лоялност, чрез която всяка година над 1 милион евро се връщат към клиентите под формата на бонуси.
 
Още за предимствата на кредитните карти от Пощенска банка, а също и за бонусите при използването им може да чуете тук, в специална обособена секция на сайта на bloombergtv.bg, както и на apple podcast, sound cloud, google podcast и Spotify.

 

PB_bloomberg_s2.e3