За втора поредна година програмата за растеж Dare to Scalе е победител на CESAwards Bulgaria 2020

FacebookTwitterLinkedInEmail

Програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor, с основен партньор Пощенска банка, е победител за втора поредна година в престижната категория “Най-добра акселераторска програма или инкубатор” на конкурса CESAwards Bulgaria 2020 г. CESA e едно от седемте регионални събития, част от Global Startup Awards.
 
Мисията на Централноевропейските стратъп награди е да разпознае уникалната и разнообразна природа на предприемаческата общност в тази част на региона – от стартиращи компании в сфери като интернет на нещата, изкуствен интелект, финансови технологии, до споделени работни пространства, акселераторски програми и инвестиционни фондове.
 
По регламент жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп общността решава кои са най-добрите във всяка категория, последвано от публично онлайн гласуване и последваща комплексна оценка. Победителите от България във всяка една категория ще се включат в регионалния конкурс CESAwards на 10 декември. Тогава ще бъдат отличени най-добрите стартъпи и личности от екосистемата в Австрия, България, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария, Литва, Латвия и Естония.
 
Програмата за растеж Dare to Scale, с основен партньор Пощенска банка, е насочена към български предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България с доказан продукт или услуга на пазара, и най-важното – бизнесът им е с потенциал за глобален растеж. В програмата тази година поради големия интерес селектираните компании са дванадесет, които от септември до декември 2020 г. ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър.
 
Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в четири основни области: “Управление на организацията”, “Маркетинг”, “Продажби”, “Бизнес планиране и набиране на капитал”. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Екипът на Endeavor ще организира и съпътстващи събития, на които компаниите ще имат възможност да се запознаят с основните играчи в предприемаческата екосистема. Подобно на предходната година, програмата ще приключи през декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.