За втора поредна година ЕБВР отличи Пощенска банка като най-активната банка в България по линия на програмата за търговско финансиране

FacebookTwitterLinkedInEmail

През изминалата седмица в Тбилиси, Грузия, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) награди най-успешните банки по програмата за търговско финансиране за 2014 г. За втора поредна Пощенска банка бе отличена за постигнатите резултати и получи престижното признание “Най-активна банка в България в търговското финансиране” (The Trade Facilitation Programme Award: Most Active Issuing Bank in Bulgaria). Обемът на реализираните от банката сделки чрез програмата възлиза на 42.1 млн. евро през 2014 г.

Ежегодно с помощта на програмата за търговско финансиране на ЕБВР Пощенска банка подкрепя българските фирми, износители и вносители, като предоставя гаранции, покриващи рискове при банкови трансакции за търговско финансиране, както и краткосрочно финансиране на външнотърговски сделки и факторинг.

Петя Димитрова, главният изпълнителен директор на Пощенска банка, подчерта, че чрез участието си в програмата на ЕБВР за търговско финансиране и като един от основните партньори на българския бизнес, Пощенска банка осигурява силна подкрепа на търговските дейности по внос и износ на своите клиенти, като предлага изключително атрактивни условия за международни сделки. “Като институция с дългогодишни традиции в подкрепа на фирмите, се радваме на партньорството с ЕБВР, с което подпомагаме развитието на бизнеса в България и процеса на възстановяване на икономиката. Устойчивото развитие и подкрепата за българските фирми са наш дългосрочен ангажимент”, коментира г-жа Димитрова.