Жилищни кредити за 10 млн. лева на преференциални условия до края на 2013 г.

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка удължава промоционалния срок на специалната оферта за жилищен кредит “Новодомци” до 30 септември 2013 г. Предложението е насочено към млади семейства и двойки, живеещи на семейни начала, и цели да ги подкрепи в покупката на първо основно жилище и планиране на съвместен бъдещ живот.

“Взехме решение да удължим условията на офертата, инвестирайки значителен ресурс в нея. Тя е най-добрата в продуктовото ни портфолио и цели да подпомогне младите хора, които са решили да заживеят заедно, да останат в България и да създадат семейства. До края на годината планираме да отпуснем жилищни кредити за 10 млн. лева по преференциалните условия на “Новодомци”, коментира г-н Румен Радушев, началник управление “Жилищно кредитиране” в Пощенска банка.

За да се възползват от жилищен кредит “Новодомци”, клиентите не трябва да имат други ипотечни кредити и да използват средствата за закупуване на първо основно жилище. Нивата на лихвите по кредита в лева започват от 4.6% за първата година при ползване на пакет “Лесен живот”, като през останалия период на кредита са в размер на 6.35%. Пакет “Лесен живот” включва превод на работна заплата по сметка в Пощенска банка, едно комунално плащане на месец с услугата “Универсален платец” и сключване на застраховка “Живот”. Срокът за изплащане на кредит “Новодомци” е до 35 години. Преференциалното предложение включва и премахване на таксите за кандидатстване, усвояване и предсрочно погасяване на кредита със собствени средства след третата година.

Жилищните кредити на Пощенска банка предлагат “Флекси” опция, благодарение на която клиентите могат да се възползват от гъвкаво погасяване на месечните си вноски. Опция “Флекси” дава възможност за пропускане на една вноска годишно или намаляване на вноските наполовина – до 6 вноски по кредита в рамките на всяка календарна година.

Всички желаещи да кандидатстват за жилищен кредит от Пощенска банка могат да подадат заявка онлайн, бързо и удобно на интернет страницата на банката.

Друго улеснение за клиентите от цялата страна е възможността да получат безплатно професионално консултиране директно от специалистите от управление “Жилищно кредитиране” в централата чрез имейл адрес
moidom@postbank.bg
– на него те могат да задават въпроси и до 24 часа да получават информация и съдействие по отношение на актуалните предложения.

През април специалистите от управление “Жилищно кредитиране” на Пощенска банка отчетоха съживяване на пазара на жилищно кредитиране и 25% ръст на запитванията за жилищни кредити през първото тримесечие на 2013 г. Те представиха и първия доклад за жилищно кредитиране на банката, който включва обзор на пазара и вътрешни анализи на финансовата институция за изтеклото първо тримесечие на 2013 г. Докладът е достъпен на интернет сайта на банката. Отново на сайта ще бъдат публикувани и

анализите на пазара на жилищното кредитиране и за следващите тримесечия на годината.