Електронното банкиране на Пощенска банка спечели първо място на изложението “Банки, инвестиции, пари”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Електронното банкиране на Пощенска банка спечели първо място на изложението “Банки, инвестиции, пари”

Над 250 000 транзакции са направени чрез услугата за близо 1 година

Електронното банкиране на Пощенска банка взе първа награда в категорията “Електронни финансови продукти” на изложението “Банки, инвестиции, пари”, което се проведе от 9 до 12 февруари в Пловдив.

Това е втората награда, която услугата печели – през 2004 г. тя зае първото място в категорията “e-business” на Международния уеб фестивал в Албена през юни.

“През изминалата година електронното банкиране доказа, че е полезен и търсен от клиентите продукт. За това свидетелстват над 250 000 транзакции, които бяха извършени през него за периода от въвеждането му на стойност над 1 млрд. лева”, коментира Вилиян Илиев, началник отдел “Алтернативни канали за дистрибуция”. Клиентите на услугата са вече близо 3000.

Електронното банкиране на Пощенска банка бе въведено през февруари 2004 година и може да се ползва както от фирми, така и от физически лица. Чрез него се извършват директни, масови и бюджетни плащания, валутни преводи и инкасо. Електронното банкиране дава възможност на клиентите на Пощенска банка да проверяват и фиксингите на валутните курсове, да се информират за актуалното състояние на сметките си – ДДС, разплащателни, влогови, депозитни, кредитни и др. Чрез него може още да се проследяват обороти, получени трансфери и да се извършва директен дебит. Всички операции се извършват в реално време, 24 часа в денонощието, припомнят от кредитната институция.