Дончо Донев, началник управление “Капиталови пазари”, взе участие в специалното събитие #СедмицаНаУНСС

FacebookTwitterLinkedInEmail

 20 май 2021 г.
 

Дончо Донев, началник управление “Капиталови пазари” в Пощенска банка, бе представен като един от най-успешните възпитаници на катедра “Финанси” на УНСС по време на специалното събитие #СедмицаНаУНСС. Той взе участие във виртуалната кампания, с която университетът представи пред бъдещите студенти образователните предимства на своите факултети.
 

Дончо Донев заяви, че дипломата по “Финанси” от УНСС е гаранция за успешната професионална реализация, което е резултат от силната селекция на студентите, отличния преподавателски състав и взискателната образователна програма, която непрекъснато се адаптират спрямо динамичната пазарна среда.
 

Той направи сравнение между обучението в различни международни програми в сферата на финансите, през които е преминало неговото образование, и сподели личното си наблюдение, че знанията, получени в УНСС са му гарантирали силно конкурентно предимство. “Много голям плюс са и различните партньорства и близък контакт, които катедра “Финанси” осъществява с финансови институции, като банки, застрахователи и пенсионно-осигурителни компании. По този начин не само програмите за обучение се структурират спрямо изискванията на динамичната пазарна среда, но и студентите имат възможност за пряка връзка с реалния бизнес по линия на различни стажантски програми. Така те се запознават с бъдещи работодатели и осъществяват ценен контакт, който в последствие им гарантира успешна професионална реализация”, коментира Донев.
 

Той пожела успех на бъдещите студенти и ги насърчи, като сподели, че ако има възможност да се върне назад във времето, без колебание отново би избрал специалността “Финанси” в УНСС.

 

PB_TSedmicaYNSS_SM_1080x1080_2