Да действат извън зоната си на комфорт – това посъветва участниците в Dare to Scale 2020 предприемачът Владимир Давчев

FacebookTwitterLinkedInEmail

Регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа беше ментор на предприемачите в четвъртия обучителен панел от програмата.

 

В изключително атрактивна, откровена и динамична виртуална дискусия се срещнаха  предприемачите от Dare to Scale 2020 на Endeavor със своя пореден лектор Владимир Давчев, който участва в обучителната им програма с лекция на тема Perfecting the Sales Process. Предприемачът влезе в ролята на ментор на 12-те компании, участващи в програмата Dare to Scale, която за втора поредна година се осъществява с подкрепата на Пощенска банка.
 
Трейнингът се проведе изцяло онлайн, но Владимир Давчев успя да създаде атмосфера, с която бързо преодоля дистанцията между участниците. Той по завладяващ начин сподели собствената си история – от най-ранните му тийнейджърски опити да прави бизнес до мащабите на настоящите му идеи и планове. Давчев разказа и за успехите си, и за провалите на своите начинания, съветвайки участниците да не спират да опитват, защото най-важното в бизнеса е действието, като особено ценно е да правиш неща, които са извън зоната ти на комфорт, защото тогава предизвикваш сам себе си, развиваш се и научаваш много повече уроци.
 
Стъпвайки на собствения си опит, той посъветва предприемачите винаги да слушат клиентите си и да реагират на техните очаквания и нужди. Давчев подчерта колко важен е екипът, когато говорим за продажби, защото само човек, който познава компанията в детайли, може да направи истински стойностно предложение на клиентите. Според него е много ценно да работиш с позитивни хора, защото скептичните не могат да оценят възможностите.
 
В ролята си на ментор Владимир Давчев отговори на много въпроси на предприемачите и конкретни казуси, пред които са изправени компаниите, участници в програмата.
 
Обученията на компаниите в Dare to Scale 2020 продължават онлайн, като предстои в тях да се включат още успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В трейнингите са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, продажби, финансово планиране и набиране на капитал и др.

 

PB_Date-to-scale---workshop-Endeavor-kolaj_27.10