Г-жа Петя Димитрова с отличие от университата “Шефийлд”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, с отличие за изтъкнат възпитаник на британския университет “Шефийлд”

Г-жа Димитрова завършва най-високия клас обучение на мениджъри – програмата ЕМВА в CITY College, Международния факултет на университет “Шефийлд”, през 2006 г.

“Изключително щастлива съм да получа такава престижна награда, това e огромно признание за мен. Обучението ми в Международния факултет на университет “Шефийлд” имаше решаваща роля за успешната ми реализация. Хората там са силно посветени на процеса на обучение и мога да кажа, че то остави следа в живота ми. Надявам се все повече българи да избират престижни университети и да надграждат образованието си. Мога да споделя, че там се крие разковничето както на личните, така и на професионалните успехи в живота”, каза г-жа Димитрова.

Петя Димитрова има богат опит в банковата и финансовата сфера. Започва кариерата си през 1996 г. Присъединява се към екипа на Пощенска банка през 2003 г. като главен финансов директор, а през 2005 г. става и прокурист на банката. От 2007 г. заема поста изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк, а след сливането на Пощенска банка и ДЗИ Банк г-жа Димитрова е назначена за изпълнителен директор. Понастоящем е изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет на банката. През 2007 г. Петя Димитрова е избрана за председател на Комитета по икономическа политика към Асоциацията на банките в България. През 2008 г. тя става член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През януари 2009 г. тя е избрана за председател на Контролния съвет на Одит бюро по тиражите – България, а през февруари 2009 г. става асоцииран член на Chartered Management Institute, Англия. През 2011 г. е избрана за член на Съвета на директорите на Американската търговска камара в България. Също така е съпредседател на Комитета за финансови услуги към КРИБ и член на Клуба на финансовите директори в България.

През 2009 г. г-жа Димитрова получава голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри “Next Generation”, а през 2010 г. е избрана за Бизнес дама на годината в България.

Британският университет “Шефийлд” е сред най-престижните висши учебни заведения в световен мащаб. Тази година бе избран за Университет на 2011 г. на Наградите за висше образование на Таймс за многобройните си креативни инициативи, както и за изключителното си представяне в областта на проучванията, преподаването и реализирането на бизнес инициативи.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на

www.eurobank.gr

.