Г-жа Петя Димитрова е сред финалистите на конкурса “Мениджър на годината 2011″

FacebookTwitterLinkedInEmail

Изпълнителният директор на Пощенска банка г-жа Петя Димитрова

е сред финалистите на конкурса “Мениджър на годината 2011

“Изключително горда съм от високата оценка на екипа на конкурса “Мениджър на годината”. За мен е чест да бъда един от финалистите, подбрани от жури от доказани професионалисти на високо мениджърско ниво, които познават отблизо както финансовата сфера, така и управлението и мотивирането на различен тип служители”, заяви г-жа Димитрова. “Нашият екип доказа, че трудните ситуации са предизвикателство и възможност за непрекъснато усъвършенстване, когато бизнесът се ръководи професионално, когато компанията има високи цели, споделени ценности и успешни каузи.”

Петя Димитрова започва кариерата си през 1996 г. Присъединява се към екипа на Пощенска Банка през 2003 г. като главен финансов директор, а през 2005 г. става и прокурист на банката. От 2007 г. заема поста изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк, а след сливането на Пощенска Банка и ДЗИ Банк г-жа Димитрова е назначена за изпълнителен директор. През 2007 г. Петя Димитрова е избрана за председател на Комитета по икономическа политика към Асоциацията на банките в България. През 2008 г. тя става член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През януари 2009 г. тя е избрана за председател на Контролния съвет на Одит бюро по тиражите – България, а през февруари 2009 г. става асоцииран член на Chartered Management Institute, Англия. През 2011 г. тя е избрана за член на Съвета на директорите на Американската търговска камара в България. Също така е член на Комитета за финансови услуги към КРИБ и на Клуба на финансовите директори в България.

“Мениджър на годината” е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта на конкурса е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите на местно ниво, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики. Тази година конкурсът се организира за четвърти пореден път. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие. Всички участници са оценявани на база на три групи критерии: финансови показатели, добри управленски практики и личностни характеристики на кандидата.

Пощенска банка

с правно име “Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на
www.eurobank.gr
.