Бърз кредит от Пощенска банка вече и по телефона

FacebookTwitterLinkedInEmail

Бърз кредит от Пощенска банка вече и по телефона

Годишен процент на разходите по кредита обявява Пощенска банка

7 декември 2005 г.

Бързият потребителски кредит на Пощенска банка вече се предлага и по телефона с промоционална лихва от 11,5% за първата година. Всички желаещи да кандидатстват за кредита могат да направят това на номер 0800 16 000  (безплатен за абонати на БТК и Мобилтел), който е на разположение на клиентите от 9 до 21 часа  всеки делничен ден. Размерът на бързия потребителски кредит е до 10 000 лева, а срокът за погасяване е до 60 месеца, съобщават от банката. Кредитът е  без поръчител, като такъв може да се изиска в случай на нужда.

Пощенска банка вече обявява годишния процент на разходите по своя Бърз потребителски кредит, съобщават от финансовата институция. Банката е една от първите, които ще приложат на практика споразумението на Асоциацията на търговските банки за реално съобщаване на разходите по потребителски кредити. Годишният процент на разходите (ГПР) за Бързия потребителски кредит от Пощенска банка се изчислява на база размера и вида на кредита. Така например Бърз потребителски кредит без поръчител за сума от 1000 лв, срок на изплащане 60 месец, при  промоционална лихва от 11.5% за първата година  и лихва за оставащания период на погасяване 16.95% има ГПР от 17.71%, съобщават от Пощенска банка. Процентът на разходите за същия кредит с поръчител възлиза на 15.46%.

За Бърз Кредит се кандидатства само с лична карта във всички клонове на Пощенска банка при бърза и опростена процедура като одобрението става в рамките на един работен ден. Като бонус кредитоискателите  получат EuroLine кредитна карта и международна дебитна карта без такси за издаване.

Промоцията от 11.5% за първата година е валидна до края на 2005г, информират още от Пощенска банка.