Асен Ягодин влезе в Съвета на директорите на БФБ

FacebookTwitterLinkedInEmail

Асен Ягодин влезе в Съвета на директорите на БФБ

Асен Ягодин, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка, беше избран за нов член на Съвета на директорите на Българска фондова Борса на Общо събрание на акционерите на “Българска фондова Борса – София” АД. Г-н Ягодин поема мандата от Владимир Владимиров, който заемаше поста от 2003 г. насам. Останалите членове на СД бяха преизбрани за нов петгодишен мандат.

“Приемам избора ми като сериозна отговорност особено с оглед на събитията, на които сме свидетели на световните финансови пазари напоследък. Ще работя за укрепване стабилността и авторитета на фондовата ни борса”, заяви Асен Ягодин.

Припомняме Ви, че от 2007 г. г-н Ягодин е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, а през април 2008 г. беше избран за заместник-председател на организацията.

Кариерата на Асен Ягодин е свързана изцяло с Пощенска банка от 1993 г. Първоначално започва работа в софийски клон на банката, след което преминава в Централно управление като дилър в управление “Паричен и капиталов пазар”. През 1999 г. заема позицията началник Управление “Ликвидност”, а през 2001 г. е избран за член на Съвета на директорите на финансовата иинституция. От 2004 г. насам Асен Ягодин е и неин изпълнителен директор.

Г-н Ягодин притежава магистърски степени по “Финанси” (1992 г.) от Университета за национално и световно стопансвто и по “Бизнес Администрация” (2005 г.) от Американския университет в България. В периода 1994 – 2001 г. придобива допълнителeн професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерство на финансите на Люксембург и др.

Пощенска банка

, с юридическо име

“Юробанк И Еф Джи България” АД

, е член на

Юробанк И Еф Джи Груп

.

Юробанк И Еф Джи Груп

е европейска банкова организация с активи, възлизащи на общо 77.3 милиарда евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 700 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) групата присъствa в Гърция, България, Румъния, Сърбия, Полша, Турция, Украйна и Кипър. До момента групата е инвестирала над 2 милиарда евро в страните от Нова Европа.

Юробанк И Еф Джи е част от Юробанк И Еф Джи Груп – третата по големина банкова група, базирана в Швейцария. По обем на пазарна капитализация Юробанк И Еф Джи е сред водещите компании, регистрирани на гръцката фондова борса, и има над 210 000 акционери.