Финансов форум: образование, кадри, растеж

FacebookTwitterLinkedInEmail

“Асоциация Банка на годината” беше домакин на финансов форум: образование, кадри, растеж, в който участие взеха зам.- министърът на образованието в оставка Диян Стаматов, председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов, водещите банкови мениджъри Петя Димитрова и Левон Хампарцумян, ректорите на УНСС и ВУЗФ Стати Статев и Григорий Вазов, деканът на Стопанския факултет на СУ Теодор Седларски, проф. Николай Витанов от БАН и други.

“Проблемът с образованието и все по-голямата липса на кадри включително и в банковата сфера е във фокуса на банки, висши училища и ръководещите ги експерти”, коментира Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината. На Финансов форум: образование, кадри, растеж говорим за технологии, дигитализация и новите професии във финансовия сектор.

“Важно е да ценим и уважаваме кадрите си, но по-важно е да изграждаме наша собствена корпоративна екосистема с нейните ценности и да инвестираме най-вече в ключови “двигатели на успеха” – формални и неформални лидери, които да движат компанията напред и да мотивират и обучават свои последователи”, каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.