Турнир на Пощенска банка в Южния парк

FacebookTwitterLinkedInEmail

Стартира първото от три поредни състезания по табла, които ще се състоят в рамките на проекта “ПАРКирай се на зелено” на Пощенска банка (www.postbank.bg). Вечерта на 15 август в Южния парк първите 8 записали се за участие почитатели на таблата премериха сили в импровизиран турнир.

Участниците играха класическа табла, като правилата на турнира включваха директни елиминации – всеки срещу всеки, с победа в две от три игри. Четиримата финалисти от първия етап играха четвърт-, полуфинали и финали, за да определят тримата най-добри – Пламен Донев, първо място, Любомир Филев, второ място, и Николай Иванов, трето място.

Първите майстори на таблата заслужено получиха специални зелени награди – ежедневна чанта от рециклирани рекламни материали на банката и удобни хладилни чанти за пикник.

Турнири по табла ще има и в още два четвъртъка – 22 август и 5 септември от 18.30 ч. до 20.30 ч. Като част от програмата на “ПАРКирай се на зелено”  ще се проведат и организирани състезания на настолната игра “Катан” – на 29 август (четвъртък) и 19 септември (четвъртък) между 18.30 ч. и 20.30 ч.

“ПАРКирай се на зелено” е специално обособен кът за почивка и забавления в Южния парк в София. Инициативата, която ще продължи до 22 септември, е част от ангажимента на Пощенска банка да реализира проекти в полза на общността. Зелената зона се намира на поляна до входа на парка откъм ул. “Нишава” и разполага с удобни меки мебели, безплатна библиотека с над 60 актуални заглавия за деца и възрастни, топки за футбол и волейбол, комплекти за федербал и безплатен Wi-Fi.

Пощенска банка е пионер сред финансовите институции в страната с последователна дългогодишна политика за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Като институция с над 20-годишен опит на българския пазар, ежегодно банката реализира редица проекти в полза на икономическото развитие, обществото и околната среда.

Повече за проектите на банката, може да научите ако последвате този линк.