Стоилка Арсова: Коледа на един клик разстояние

FacebookTwitterLinkedInEmail

декември, 2012 г. | сп. GRAZIA

StoilkaArsovaGRAZIAдекември, 2012 г.

Ето че Коледа е почти на прага ни. Това е един от празниците, които откровено ни карат да се вълнуваме. Това е времето, през което можем да зарадваме близките си с подаръци и да очакваме същото от тях. Опитваме се да намерим най-лесния, приятен и удобен начин да пазаруваме без да губим излишно време. Продължаваме нашето търсене в една друга реалност, където всичко е… на един клик разстояние.

Колкото и нетипично да е за една жена да бъде професионалист в една, можем да кажем, по-мъжка сфера, срещнахме такъв специалист в лицето на Стоилка Арсова, началник “Алтернативни канали” в Пощенска банка. Стоилка е дама, която не само знае как да използва времето и парите си в своя полза, но и борави с термини, значението на който скришом погледнахме в речника…

Q: Г-жо Арсова, за какво не Ви стига време като съвременна работеща жена?

А: Модерната жена е натоварена с много задължения. Както със семейния бюджет, с гледане на деца, така и с развитието си в професионален план. Всички знаем, че за да бъдем удовлетворени, трябва да правим малки добринки за себе си, с които да се чувстваме добре и харесвани – и същевременно, за да не страдат близките ни от липса на внимание, трябва да бъдем виртуози в планирането, така че да си спестяваме време и усилия. Определено това, което никога не ни стига е достатъчно време, за да свършим всичко. Губим го в редене по опашки, плащане на сметки, като цяло в управление на семейния бюджет.

Q: Как оптимизирате времето си и какви са Вашите малките хитрини, които прилагате?

А: Моята малка хитрина е ползването на онлайн банкиране. Щом веднъж се научиш – никога няма да спреш да го използваш. С онлайн банкирането, което предлагаме в Пощенска банка, виждаме като на длан всичко – цялото ни финансово положение на една страница. С него можем да плащаме изключително бързо всичките си разходи, а в днешно време всички ние имаме множество такива и то от най-различно естество – битови плащания, погасителни вноски по кредитни карти, жилищни и потребителски кредити, и т.н. И най-важното, онлайн банкирането се използва много удобно, лесно и сигурно, като пести пари и време.
Другото предимство е по отношение на модерното пазаруване, което клиентите все по-масово предпочитат. Съвременната жена определено обича да пазарува в интернет. С онлайн банкирането може да зареди предварително виртуалната си карта (специална карта, която предлагаме, предназначена за онлайн пазаруване) с необходимата сума и спокойно да пазарува в интернет, без да се налага да предоставяте данните на дебитните си или кредитни карти и така те остават напълно защитени. Предимство е и непрекъснатият поглед върху наличностите. Знаете, че когато плащаме в брой, с дебитна или кредитна карта в магазини, трябва непрекъснато да смятаме колко сме похарчили и какви средства са ни останали.

Q: Лесно ли се използва онлайн банкирането? Казахте, че е необходимо човек да се научи?

А: С новата платформа, която Пощенска банка представи тази година, банкирането настина е удоволствие. Всяко едно действие е изключително улеснено – клиентите могат да прехвърлят средства само чрез едно ‘drag and drop‘ движение на мишката, виждат сумата по виртуалната или по дебитната си карта, и пазаруват спокойно. Регистрацията е напълно безплатна – изисква се само клиентът да отиде в клон на банката и да подаде документ, с който заявява, че желае да активира своето онлайн банкиране. След това вкъщи или от работното си място може да се регистрира и да използва тази удобна и модерна услуга. Разбира се, с цел максимална сигурност за клиентите, ползването става с квалифициран електронен подпис или със сертификат на Пощенска банка.
Непрекъснато работим за развитието на електронното банкиране, като нашият стремеж е да въведем в него почти всички банкови операции, които се предлагат в клоновете на банката.
За тези, които твърдят, че винаги има уловка при една такава дистанционна услуга, мога да кажа, че онлайн банкирането е значително по-евтино от традиционното банкиране.

Q: Темата, която особено ни вълнува този месец – са наближаващите празници. Хората освен за подаръци, харчат и за резервиране на почивка или за мястото, на което ще празнуват. Позволяват си и по-скъпи подаръци, които не винаги могат да закупят от страната. Удобно ли е онлайн банкирането във всички тези случаи и най-важното – сигурно ли е то?

А: Нашите клиенти все повече ползват онлайн услугата ни за резервации и покупки от чужбина. Имаме увеличение при индивидуалните клиенти, които извършват банкови операции и разплащания онлайн. Клиентите се научават да ползват този алтернативен канал за управление на финансовите си средства, доволни са и го препоръчват.
По отношение на сигурността – използваме най-модерните разработки и защити. Това, което препоръчвам горещо на клиентите ни, е да се регистрират за sms и имейл известия – това става отново без да се налага да ходят до клон на банката. Защитата е в пъти по-висока, отколкото например, ако се разхождате в някой търговски център с по-голяма сума, особено покрай празниците, и непрекъснато стискате чантата си.

Q: Какъв е Вашият личен съвет към дамите?

А: Определено жената става все по-модерна, но това не променя трупащите се задължения и в личен и в професионален план. Ползвайте онлайн банкирането. Много е лесно, удобно и сигурно, дава възможност да менажирате целия личен или семеен бюджет и пести страшно много време и средства. Вземете своето време, защото всички ние го заслужаваме.