Стартира националната кампания за превенция на трафика на хора

FacebookTwitterLinkedInEmail

Под мотото PLAY 4 CHАNGE (Играй за промяната) стартира националната информационна кампания за превенция на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, организирана съвместно от Националната комисия за борба с трафика на хора и Пощенска банка. Кампанията е естествено продължение на партньорството между двете организации, което стартира през миналата година с осъществяването на международния проект The NO Project в България.

Кампанията цели да ангажира младите хора с различни творчески инициативи, като по този начин да ги информира за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора. Планирани са три мащабни събития на открито в София (28.06), Бургас (19-20.06) и Варна (19-20.06), на които са поканени всички млади хора, родители, учители и всеки, който се чувства социално ангажиран и иска да промени черната статистика.

Началото на PLAY 4 CHАNGE ще бъде поставено с голям концерт в София, който ще се проведе на 28 юни на лятната сцена в Борисовата градина. Сред изпълнителите, които  подкрепят кампанията са музиканти от D2, Gravity Co, Милена Славова, FYELD, Good Music Society и др.

Освен музикалните изпълнения, на лятната сцена в Борисовата градина ще се проведат хип-хоп танци, йо-йо състезание и демонстрации, представление на “ХаХаХа” импровизационен театър, художествен проект на студентите от департамент “Изящни изкуства” в Нов български университет (НБУ) и др.

Кампанията ще продължи с двудневни събития в Бургас и Варна на 19 и 20 юли като концертът в Бургас ще бъде на 19 юли, а във Варна – на 20 юли. В допълнение към включените събития, във Варна и Бургас ще се проведат много други различни инициативи – спортни състезания, графити, боди арт, демонстрация с ролери и др. В местните концерти ще вземат участие и много младежки групи от региона.

Официални партньори на кампанията са Нов български университет, Sport Depot и Pepsi.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Трафикът на хора е и едно добре организирано и изключително доходоносно криминално деяние, което носи огромен приход на извършителите.

Заедно можем да променим статистиката – информирайте се!