Сериозните ресурси и широката клиентска база на Пощенска банка са предпоставки за успешна колаборация с високотехнологичните компании

FacebookTwitterLinkedInEmail

Николай Лазаров, началник управление “Продажби Индивидуални клиенти“ и Борислав Диков, началник отдел “Дигитално банкиране“ в Пощенска банка, взеха участие в конференция на тема „Дигитализация и киберсигурност“, организирана от в. „Банкер“

 

Динамичното развитие на технологиите, които променят банковия сектор, ще доведе до успешни колаборации между лидерите на банковия пазар и финтех компаниите. Това сподели Борислав Диков, началник отдел “Дигитално банкиране“ в Пощенска банка, на конференцията „Дигитализация и киберсигурност“, организирана от вестник „Банкер“.  Диков, заедно с други експерти от финансовия и технологичен сектор, участва в дискусионен панел, посветен на дигитализацията. Сред обсъжданите на събитието теми бяха тези за иновативните дигитални решения на бъдещето, за начина, по който технологиите променят финансовата индустрия и финтех решенията в банковия сектор.

 

„Бързото разрастване на финтех индустрията се дължи на гъвкавостта и динамиката на тези компании. Ето защо една колаборация с водещи банкови институции като Пощенска банка, които от своя страна разполагат със системно ноу-хау и сериозни ресурси, ще бъде много успешна. Ние можем да осигурим на широката клиентска база, с която разполагаме, достъп до последните разработени иновации, като създадем екосистеми на поле за изява“, подчерта Борислав Диков.

 

Николай Лазаров, началник управление “Продажби Индивидуални клиенти“, модерира друг водещ панел в конференцията на тема „Дигитализацията“. Той подчерта, че диверсификацията спрямо различните потребности на клиентите са сред основните предизвикателства пред големите финансови институции. „Ние постоянно разширяваме богатото портфолио от дигитални продукти и услуги, които предлагаме на нашите клиенти. Същевременно в Пощенска банка развиваме и модернизираме всички канали към крайния клиент, защото се стремим към удовлетворението на потребителите“, допълни той.

 

PB_Digitalizacia_SM_1080x1080