Румен Радушев от Пощенска банка с отличие от сп. Forbes България за служител на годината

FacebookTwitterLinkedInEmail

Ръководителят на управление “Жилищно кредитиране” на Пощенска банка Румен Радушев бе отличен от списание Forbes България за усилията в посока активизиране на пазара на жилищно кредитиране у нас. Той бе сред финалистите в трето издание на конкурса “Бизнес наградите на Forbes”, като бе класиран на второ място в категорията “Служител на годината”. На специална церемония късно снощи той получи грамота от престижното бизнес издание.

Отличието на Forbes се връчва на Румен Радушев точно година след присъединяването му към екипа на Пощенска банка и завръщането му от Англия, където защитава МВА от Westminster Business School, London. “Аз не обичам да говоря за себе си, предпочитам резултатите да говорят за мен. Приемам тази награда като висока оценка за успеха на целия екип, с който усърдно работихме за въвеждането на иновативния за пазара продукт “Спестовен жилищен кредит”. Това отличие на Forbes ми дава още по-голяма увереност, че Пощенска банка може да промени ипотечния бизнес у нас”, заяви Румен Радушев по време на награждаването си.

Според Лъчезар Богданов, управляващ съдружник в Индъстри Уотч и член на журито на “Бизнес наградите на Forbes 2013”, наградата за Румен Радушев е и признание от страна на бизнеса за успеха на продукта “Спестовен жилищен кредит” на Пощенска банка.

Благодарение на своя иновативен подход, ръководителят на управление “Жилищно кредитиране” допринася, съвместно с екипа си, за утвърждаването на лидерските позиции на банката на пазара на жилищно кредитиране у нас. През 2013 г. финансовата институция отчита ръст на апликациите за ипотечно кредитиране от 25% на годишна база. “Спестовен жилищен кредит” (www.savingloan.bg), при който лихвата намалява автоматично, когато клиентите увеличават спестяванията си, е без аналог в България, въпреки че отдавна е познат в Западна Европа. С въвеждането и адаптирането му за българския пазар през 2013 г., Пощенска банка допринася значително за раздвижването на ипотечното кредитиране в страната. Очакванията са през следващата година тенденцията на нарастване на интереса към продукта да се запази.

Румен Радушев ръководи управление “Жилищно кредитиране” в Пощенска банка. Притежава 13 години професионален опит в различни финансови институции, от които над 5 години като ръководител отдел “Продажби” в Райфайзенбанк. Завършил е магистратура по Бизнес администрация (МВА) в Westminster Business School, Лондон и Финанси в УНСС.