Рекорден брой участници в Postbank Business Run 2016

FacebookTwitterLinkedInEmail


6 юни 2016 г.

Общо 259 отбора от 107 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2016, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Тазгодишното спортно събитие се утвърди като най-мащабното междуфирмено състезание, организирано за четвърти път от спортен клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка. Инициативата събра 1 036 човека, като за втора поредна година към бегачите се присъединиха и 40 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run.

Postbank Business Run се проведе отново в подкрепа на кауза на фондация “За Нашите Деца”. Благодарение на инициативата, събраната сума е почти двойно по-голяма от миналогодишната – 14 730 лв. ще бъдат дарени на фондацията, за да може повече деца да останат със семействата си.  Екипът от специалисти ще работи с родители, заявили желание да оставят бебета си, като по този начин ще подкрепи активно майките в затруднено положение чрез социална и психологическа работа.

За четвърта поредна година победител в състезанието е  SAP Top Team от компанията SAP Labs. Г-н Димитър Шумаров, изпълнителен директор и главен финансов директор на Пощенска банка, лично ги награди за рекордното време от 57:39 минути, за което фирмената щафета от четирима бегачи измина трасето от 16 км. Така отборът подобри с близо 2 минути собственото си представяне от миналогодишното състезание, когато отново стана първи, но с време от 59:05 минути. Само 20 секунди след тях, с общо време 58:02 минути, финишира отборът на СУ “Св. Климент Охридски”. На трето място, с 2 минути и 33 секунди разлика, се класира екипът на Ambelino. Най-добрият отбор на Пощенска банка е на 12 място с общо време 1:06:15 ч. Финансовата институция получи и специално признание от спортен клуб “Бегач” за това, че участва в Postbank Business Run 2016 с най-много отбори в категория “Компания с над 500+ служители”.

Победителите получиха позлатена щафетна палка, а отборите класирани съответно на второ и трето място – посребрена и от полирана мед. Специалната награда на Пощенска банка за “Най-бърз женски отбор” бе присъдена на дамския отбор на SAP Tech Girls от фирма SAP, който пробяга трасето в равностойна надпревара с мъжете и смесените отбори. Г-н Шумаров отличи победителите и в категорията “Най-активна компания с брой служители до 500 души”, където наградата отиде при Coca Cola Еnterprises, участваща с 15 отбора.

Цялата информация за събитието е достъпна на: http://businessrun.begach.com/.

Повече снимки от събитието можете да видите тук.