Първият “Център за жилищно кредитиране” на Пощенска банка отвори врати в Пловдив

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка откри първия си “Център за жилищно кредитиране” в град Пловдив. На събитието присъства изпълнителният директор и главен финансов директор на Пощенска банка, г-н Димитър Шумаров, който тържествено преряза лентата на новия център. Официален гост на събитието бе г-н Георги Титюков, кмет на район “Централен” в Пловдив.

“Избрахме първия “Център за жилищно кредитиране на Пощенска банка” да бъде открит именно в Пловдив, защото градът е с висок потенциал за развитие и нарастваща икономическа активност на населението. Нашите прогнози за 2015 г. са броят на сделките с недвижими имоти да се увеличи не само София, но в големите градове на страната като Пловдив, Варна и Бургас. Започваме годината с инвестиции в развиване на иновативна клонова мрежа, за да предоставяме най-високия възможен клас обслужване на нашите клиенти. Съгласно новата ни ритейл стратегия до края на годината в страната ще открием общо 18 нови специализирани центъра за обслужване на клиенти. Те ще предлагат съвременен модел на банково обслужване, съчетаващ иновации и предоставяне на профилирани услуги на всяка група клиенти”, заяви г-н Димитър Шумаров.

“Много се радвам, че първият специализиран център за жилищно кредитиране на Пощенска банка отваря врати именно в Пловдив. През 2014 г. община Пловдив събра 11 милиона лева данък от придобиване на недвижимо имущество. Данъкът е в размер на 2,5%, което означава, че през годината в Пловдив е имало сделки с недвижими имоти за около 450 милиона лева. Част от тези сделки са за производствени и търговски обекти, но по-големият брой са за жилища. Затова съм убеден, че пловдивският център за жилищно кредитиране ще има успех”, коментира г-н Георги Титюков.

В новия модерен “Център за жилищно кредитиране”, разположен в центъра на Пловдив на ул. “Брезовска” №4 срещу Новотел Пловдив, клиентите ще могат да се възползват от професионална консултация с експерти, специализирани в сферата на ипотечното кредитиране. Освен това ще получат и пълно съдействие във всеки един етап от финансирането на новия им дом.

Пощенска банка е един от лидерите на пазара на жилищно кредитиране у нас, като отчита устойчив ръст в продажбите на жилищни кредити през последните години. За своите ипотечни продукти банката е отличена с номинации на международно ниво от European Business Awards, Effie awards и Warc awards.