Първият регионален Business Run в Пловдив събра над 200 бегачи

FacebookTwitterLinkedInEmail

9 октомври 2017 г.

Общо 47 отбора от над 30 компании от различни бизнес сектори се включиха в най-голямото регионално фирмено състезание Business Run, което се проведе за първи път в Пловдив. Благотворителната щафета се организира от спортен клуб “Бегач”, съвместно с Пощенска банка, LIEBHERR България, Schneider Electric, SportPass, Renault и Vivacom. Инициативата събра над 200 участници, като към бегачите се присъединиха и деца на възраст от 3 до 14 г., които се надпреварваха в Kids Run Business − специално състезание, подготвено по програмата на международната лекоатлетическа организация − IAAF Kids’ Athletics. Трасето бе около завода на LIEBHERR в Радиново, намиращ се в индустриалната зона на Пловдив.

Спортното събитие и този път се проведе в подкрепа на две местни каузи. Събраните 2 500 лева от таксите на състезанието се даряват  на сдружение “Празнични герои” и тяхната инициатива “Любов в действие с Holiday Heroes” в помощ на 30 социално слаби семейства в гр. Пловдив, както и на Центъра за психологически консултации “Феникс” в подкрепа на деца и техните майки, пострадали от домашно насилие.

Победител в състезанието стана отборът на “Маратон Пловдив”, който пробяга 16-километровото трасе за рекордното време от 58 минути и 6 секунди. След тях на второ място с общо време от 1 час и 46 секунди се подреди отборът на ЕС БИ ТЕК ГЛОБЪЛ ЛИМИТЕД – клон България. На трето място, с време от 1 час, 3 минути и 30 секунди, се класира екипът на “Либхер Хаусгерете Марица” ЕООД – WeR4beer. Най-добрият отбор на Пощенска банка е на девето място с общо време 1 час, 7 минути и 57 секунди. Г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Пощенска банка, награди най-бързия дамски отбор от компанията iCard. Дамският отбор на Пощенска банка също се представи отлично, като пробяга трасето за 1 час, 23 минути и 8 секунди. Победител при смесените отбори стана отборът на TELUS International Europe.

Цялата информация за събитието е достъпна на: http://plovdiv.businessrun.bg.