Прогнозата на Industry Watch: Бизнесът в област Пазарджик с 31% ръст на оборота за 2014

FacebookTwitterLinkedInEmail

Фирмите в област Пазарджик са генерирали 31% ръст на оборота през 2014 г. спрямо началото на кризата през 2009 г., прогнозират от Industry Watch. Общата произведена продукция за миналата година е в размер на 2.8 млрд. лева и има добавена стойност от 34%. С това се затвърждава тенденцията на постепенно подобрение на икономическите показатели в региона през последните 5 години. Данните бяха изнесени от Георги Стоев, икономист от Industry Watch и специален гост-лектор на бизнес конференция, организирана от Пощенска банка в града с участието на мениджъри на малки и средни компании, клиенти и партньори на финансовата институция.

“Малките и средни предприятия са гръбнакът на всяка икономика и най-големият източник на нови работни места у нас. Затова е важно те да бъдат подкрепяни в своите бизнес планове и ние от Пощенска банка заставаме изцяло зад тях с финансови решения, адаптирани спрямо техните нужди”, заяви по време на срещата Димитър Герджиков, мениджър “Бизнес развитие” в управление “Банкиране малък бизнес”, Пощенска банка.

В отворена дискусия, представителите на бизнеса обсъдиха полезни аспекти от партньорската работа с банките, а експерти от ICAP България представиха пред приемачите от региона възможности за финансиране на инвестиции по европейски програми за развитие на селските райони за програмен период 2014 – 2020г.