Приложение за специализиран ПОС терминал спечели голямата награда на Пощенска банка в СофтУни Фест

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Проект на приложение за специализиран “PostBank POS Terminal” спечели голямата награда от 1000 лв. в категория “Програмиране“ на Пощенска банка в СофтУни Фест 2022. Четвъртото издание на състезанието, което се проведе между 17 и 19 юни изцяло онлайн, предизвика млади хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна, като ги предизвика да създадат конкретна разработка по предварително зададената тема. В трите категории на тазгодишното издание премериха сили общо 66 отбора, а 7 от тях се състезаваха за голямата награда на Пощенска банка в категория “Програмиране“.

 

Безспорен победител в оспорваната надпревара беше Даниел Йорданов, който предвождаше отбор “The Usurpers“. Отличеният проект успя да отговори на критериите за оценяване, сред които: функционалност, архитектура и качество на кода, интуитивен интерфейс за оптимално клиентско изживяване. Даниел е ученик в 11 клас в Математическата гимназия “Гео Милев“ в град Плевен, а в свободното си време освен занятията по програмиране играе шах с приятели и кара колело.

 

Радослав Радев, старши тийм лидер “Системи за управление на процеси“ и Георги Чеканов, старши тийм лидер “Приложно програмиране“ в Пощенска банка бяха сред менторите, които напътстваха младите програмисти в процеса по създаване и представяне на приложенията. ИТ специалистите даваха съвети, идеи и подкрепяха отборите във вземането на решения благодарение на богатия си опит в развитието на иновативните дигитални продукти и услуги на Пощенска банка.

 

Участието на софтуерни инженери от финансовата институция в състезанието СофтУни Фест за поредна година е в изпълнение на стратегическото й партньорство със Софтуерния Университет. Партньорството между двете оргазниации е ключово за банката, тъй като създава работеща връзка между бизнеса и образованието – важна основа за създаване на икономика, базирана на знанието. Негова дългосрочна цел е студентите на СофтУни да получат възможност да развият своя потенциал като IT и дигитални лидери, подготвени за динамично променящата се среда и новите тенденции в банкирането. Чрез него те могат да реализират смелите си идеи с уникалното международно ноу-хау, менторство и подкрепа на експерти от банката. Студентите на СофтУни могат също така да започнат своето кариерно развитие в Пощенска банка – част от дългосрочната ѝ стратегия като топ работодател за привличане, задържане и развиване на таланти.