Приключи мащабната инициатива на Пощенска банка в подкрепа на образованието на ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси

FacebookTwitterLinkedInEmail

 

Общо 215 ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси успешно завършиха практическото обучение, организирано от Пощенска банка в партньорство с двете образователни институции. В продължение на три месеца в поредица от лекции водещи професионалисти от компанията запознаха гимназистите от 10-и, 11-и и 12-и класове в детайли с банковото дело и им представиха реални примери от всекидневието на банкера. Програмата, която се проведе както в присъствен, така и в онлайн формат, е с фокус върху практическата връзка между бизнеса и образованието и в продължение на дългосрочното стратегическо партньорство между Пощенска банка и Националната търговско-банкова гимназия.

 

По време на специална церемония в учебна зала “Ритуална“ в Националната търговско-банкова гимназия в присъствието на директора й Емилия Иванова випуските от 10-и и 11-и класове на двете професионални училища получиха удостоверения за успешно завършена практика. Светослава Куртева, началник отдел “Обучение и развитие“ в Пощенска банка, поздрави младите банкери и ги увери, че професионалното им развитие е в техните ръце. Благодарение на жаждата за знания, процеса за учене през целия живот и активен интерес към новостите в професията те имат реалната възможност да се превърнат в бъдещите пазарни лидери. Работната среда и атмосфера, която заедно създаваме, доверието в членовете на екипа, добрите отношения и взаимната подкрепа са не по-малко важни, допълни тя, като посочи, че именно благодарение на големия сплотен екип Пощенска банка вече повече от 30 години заема своето място сред лидерите в банковия сектор на българския пазар.

 

Дългосрочната подкрепа и менторство на ученици от професионалните гимназии е част от многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на финансовата институция, чийто водещ приоритет са качественото образование и непосредствената връзка между училищата, университетите и бизнеса. Инвестициите в образование благодарение на споделяне на новости в професията, повишаването на квалификацията и компетентностите на учениците от професионалните училища с помощта на екипа от експерти на Пощенска банка са неин дългосрочен ангажимент. Ето защо банката реализира поредната инициативи с фокус върху усъвършенстването на младите хора.