Призьорът в програмата за растеж Dare to Scale RPA Consulting привлече финансиране от близо 1 млн. лева

FacebookTwitterLinkedInEmail

Програмата за растеж на Endeavor се реализира успешно за втора поредна година с подкрепата на Пощенска банка.

 

Българската софтуерна компания RPA Consulting, която разработва решения за оптимизация и роботизирана автоматизация на бизнес процеси, привлече инвестиции от близо 1 млн. лева. RPA Consulting е един от призьорите във второто издание на Dare to Scale, което се реализира с подкрепата на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНСМП. 400,000 хил. лева от привлечената инвестиция са осигурени от технологичната компания F27, капиталов партньор в програмата на Endeavor Dare to Scale и се реализира чрез партньорския й фонд Digital Solution Partners (DSP). Допълнително RPA Consulting привлича финансиране от близо 600,000 лв. от инвестиционния фонд Innovation Capital, което прави общата стойност на първия инвестиционен рунд на компания близо 1 млн. лева.
 
Компанията ще използва набрания капитал за международно развитие и разрастване на екипа. RPA Consulting планира да увеличи броя на служителите си близо 4 пъти и до 1-2 години екипът й да наброява около 40 души. През 2021 година фирмата ще отвори офиси в Гърция и Турция, където ще работят екипи, съставени предимно от консултанти и специалисти по продажби. Компанията ще се фокусира и върху разработването на собствени продукти за малкия и средния бизнес. Планира се и създаването на нова дивизия, която да се занимава само с банкови решения.
 
Благодарение на участието си в Dare to Scale Demo Day RPA Consulting получи и предложение от SoftUni за разработването на специализирани курсове и обучения. Целта е да се създадат профилирани кадри, каквито отсъстват от българския пазар заради липсата на подобно обучение.
 
RPA Consulting е основана в края на 2016 г. от Красимир Кръстев, като фокусът на дейността на компанията е върху корпоративна автоматизация, където фирмата е първа и към момента единствена на българския пазар. С насъбрания опит и знания компанията е в процес на разработване на продукти, насочени към малкия и средния бизнес, които да са по-достъпни и целят да популяризират технологията на по-широк пазар. За 2019 г. фирмата е реализирала печалба от близо 260,000 лева, с екип от 8-10 души. Сред клиентите на RPA Consulting са: Axon, Unilever, VM Finance Group, Bul Ins, Allianz, Агенцията за събиране на вземанията и др.
 
“Капиталовата инвестиция идва в точния момент за нас и вярваме, че имаме правилната стратегия, с която да развием бизнеса си. Радваме се, че имахме възможността да се включим Dare to Scale на Ендевър и да се възползваме от богатата мрежа от контакти на организация, сред които и F27. В програмата придобихме нови знания, обменихме опит и идеи с останалите предприемачи и ментори, и се чувстваме подготвени да посрещнем предизвикателства, които ни предстоят”, коментира основателят на компанията Красимир Кръстeв.
 
За Dare to Scale и Endeavor
 
Endeavor е международна неправителствена организация с офиси в 40 локации, подпомагаща предприемачи с големи идеи и бизнеси да се разраснат бързо в международен мащаб.
 
Dare to Scale е 4-месечната програма за растеж на Endeavor Bulgaria, насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастването на дейността си. След двете успешни издания през 2019 и 2020 г., през април ще отвори и процесът за кандидатстване за третото издание на Dare to Scale. За участие в програмата могат да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката, без значение от региона, в който са позиционирани. Условието е да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за изминалата година, броят на служителите да не надвишава 150 души, и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж. През 2020 г. програмата се реализира с подкрепата на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНСМП.
 
www.endeavor.bg

 

PB-Dare-to-Scale-2020_SM