Пресичай на сигурно с Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Cross Safely

С кампанията “Пресичай на сигурно”, стартирала през 2010 г., Пощенска банка насочва усилията си към изключително важната и обществено значима кауза за опазване на човешкия живот и предотвратяване на пътнотранспортни произшествия. Посланието на финансовата институция е адресирано към всички участници в движението – да бъдат по-отговорни на пътя.

В рамките на проекта банката възстановява липсващата маркировка на пешеходни пътеки в цялата страна и публикува и разпространява информационна брошура със съвети за пътна безопасност. В първото издание на проекта “оживяват” осем пешеходни зебри. Градовете, включени на този етап от инициативатa, са София, Варна, Стара Загора и Враца. “Пресичай на сигурно” се осъществява в партньорство с “Пътна полиция” и с подкрепата на местните власти в общините, станали част от проекта.

Presichai na sigurno

Пощенска банка продължава да развива своя ангажимент в сферата, включвайки се и в други обществено значими инициативи. През 2011 г. банката подкрепи националната кампания на “Пътна полиция” за поставяне на предпазни колани на всички седалки. Финансовата институция се присъедини и към Европейската харта за пътна безопасност, утвърждавайки своя траен ангажимент да продължи и да развива започнатата с “Пресичай на сигурно” кауза за намаляване на пътнотранспортните произшествия.