През 2020 г. за пореден път ще се проведе благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run

FacebookTwitterLinkedInEmail

През 2020 г. за пореден път ще бъде организирано благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run. Мащабното междуфирмено състезание се организира за пореден път от спортен клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка и отново ще се проведе на територията на Бизнес Парк София. И през тази година градовете, които ще бъдат домакини на спортната надпревара са София, Варна, Бургас и Пловдив.
 
През 2019 г. общо 306 отбора от 119 компании от различни бизнес сектори се включиха в състезанието, а инициативата събра близо 1300 участници, като към бегачите се присъединиха и 45 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run, която се извършва от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За трета година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 10 изпълнителни директори от различни компании.
 
Събраните средства от над 11 000 лв. бяха дарени на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства и на фондация “Воден път” за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания.
 
Основна цел на фондация “Воден път” е да подкрепя деца със специални потребности, които имат заболявания и нарушения на опорно-двигателния апарат. Фондацията организира курсове и процедури по кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, за да могат те да пораснат като самостоятелни възрастни и да получат шанс за пълноценен живот.
 
Заниманията с децата протичат в специализиран басейн чрез най-съвременни и утвърдени методи на работа. Двигателната активност и работата в група допринасят за подобряване на живота на децата и техните семейства с цел пълна интеграция  в обществото.
 
През 2019 г. част от средствата бяха използвани също и за организирането на Международен турнир по адаптирано плуване за деца с увреждания. На спортното събитие участваха клубове за деца в неравностойно положение от различни държави, сред които България, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния и др. Смелите и борбени плувци, които са се подготвяли в продължение на една година за международния спортен форум, демонстрираха плувните си възможности и завоюваха много медали.
 
Друга част от събраните средства от най-големия тиймбилдинг в България бяха дарени в подкрепа на Националната асоциация по приемна грижа. С тях бяха осигурени дванадесет стипендии “Продължи”, в подкрепа на успешното представяне в училище на ученици от приемни семейства. Стипендиите са инициатива на Националната асоциация по приемна грижа, чиято цел е да подкрепя и стимулира ученици от приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище.
 
Стипендиантите са ученици от 7 до 11 клас, с минимален успех Много добър (4.50), които посещават редовно училище, настанени са в приемни семейства, и с допуснати максимум пет неизвинени отсъствия за предходната учебна година. Стипендиите се отпускат на децата от приемни семейства, които нямат шанс за социална стипендия, защото са настанени в приемна грижа, но и нямат възможност за стипендия за отличен успех, поради това, че трябва да наваксват в образователната система.
 
Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Инвестициите и развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса са основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка. Водещата финансова институция активно подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот, като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

 

Postbank Business Run 2019

 

IMG_1185

 

IMG_1251