Предстои откриването на нов Център за майчино и детско здраве в област Сливен

FacebookTwitterLinkedInEmail

Unicef

Предстои откриването на нов Център за майчино и детско здраве в област Сливен. Центърът ще предлага безплатни домашни посещения от специално обучени акушерки и медицински сестри при родилки, новородени бебета и малки деца до 3 години. Медицинските сестри ще предоставят информация, насоки и подкрепа за: здравословен живот по време на бременност и подготовка за раждане; основни грижи за новороденото и малкото дете; успешно кърмене, захранване и здравословно хранене; опазване на здравето и насърчаване развитието на малкото дете; справяне с проблеми със съня на бебето, храненето, трудно поведение при малките деца.

Центърът за майчино и детско здраве в област Шумен, както и този, който предстои да бъде открит в област Сливен се финансират изцяло благодарение партньорството “Най-добър старт за всяко дете” на Пощенска банка и УНИЦЕФ.

Пощенска банка се ангажира да промотира ползите от програми, насърчаващи ранното детско развитие сред своите служители, клиенти и партньори, както и да създаде широка платформа за набиране на дарения – на каса в офис на банката, през банкомат и чрез онлайн банкиране. Всички транзакции, свързани с даренията към УНИЦЕФ, са освободени от такси.