Предизвикателствата пред защита на личните данни обсъдиха учениците от Националната търговско-банкова гимназия и експерти от Пощенска банка

FacebookTwitterLinkedInEmail

Как да защитават личните си данни, защо е важно да познават правата си и какви са начините модерният човек да защити самоличността си – по тези особено актуални теми разговаряха учениците от Националната търговско-банкова гимназия с експерти на Пощенска банка, които влязоха в час, за да споделят професионалния си опит с младите хора. Те получиха ценни съвети от Калоян Петров, експерт по защита на личните данни в Пощенска банка, който ги насърчи да бъдат взискателни, да търсят информация и да не подценяват защитата на личните данни.
 
Събитието е част от серия обучителни лекции, които банката провежда сред бъдещите зрелостници. Вече четвърта година финансовата институция е ментор на учениците от 11 клас и фокусира изцяло усилията си върху възможността да предаде ценния си опит и know how на бъдещите банкери. Благодарение на срещите си с експерти от банката, те вече научиха как да посрещат предизвикателствата като екип, какви са правилните стъпки на кариерното им развитие, както и каква е еволюцията в кредитните продукти. Предстоят срещи посветени на темите финанси, одитиране, иновации в банковите услуги и продукти, корпоративни комуникации и маркетинг.
 
Младите банкери от 11 клас вече получиха шанса да се докажат и в състезателна среда. Като участници в проекта Postbank Next, те спечелиха престижното 2-ро място в категория “Мултимедийна презентация” по време на 21-я традиционен панаир на Националната търговско-банкова гимназия. В оспорваното състезание участваха 58 учебни фирми, учебни банки и учебни застрахователни компании и около 800 ученици от  X, XI и XII клас в гимназията. С иновативните си идеи младите банкери заслужиха почетна грамота и демострираха убедително, че приемат призванието си сериозно, а срещите с техните ментори са били изключително полезни.
 
Подкрепата за ученическата банка Postbank Next е в изпълнение на устойчивата стратегия на Пощенска банка за изграждане на тясна връзка между бизнеса и образованието и е част от корпоративно-социалната отговорност на институцията с фокус към младите хора.

 

1
 
2
 
3