Пощенска банка ще награди с 2000 лева един от победителите в конкурса “Моята професия – моето бъдеще”

FacebookTwitterLinkedInEmail

Образованието и бизнеса за пореден път си подават ръка в предстоящата национална кампания “Моята професия – моето бъдеще”, организирана от Портала на българските общини КМЕТА.bg под патронажа на Министерството на труда и социалната политика и с основната подкрепа на Пощенска банка. Целта на инициативата е да свърже младите специалисти, които завършват своето висше образование, с компании от родния бизнес, които традиционно изпитват недостиг на професионалисти и търсят квалифицирани служители. В кампанията са се включили 29 утвърдени български университета и 9 големи компании, представители на различни бизнес сектори.
 
Инициативата “Моята професия – моето бъдеще” има конкурсен характер и в нея могат да се включат всички желаещи студенти от университетите-партньори. За да участват в състезанието, бъдещите вишисти трябва да създадат и представят свой авторски проект по една от предварително зададените от компаниите теми, като срокът за кандидатстване е от 11 май до 31 август 2020 година включително. Компетентно жури, съставено от фирмите-партньори на инициативата, ще оцени студентските проекти и ще определи финалистите в конкурса. Всяка от компаниите има право да избере един победител, създал проект по предварително анонсираната от нея тема. Той ще получи парична награда от 2000 лева, както и възможност за кариерно развитие в съответната компания.
 
Пощенска банка се включва като основен партньор на инициативата и предоставя възможност на всички желаещи студенти да участват в надпреварата като подготвят свой проект на тема “Бъдещето обича смелите: Провокирай го с твоята идея за дигитален банков продукт от ново поколение”. Кандидатите могат да се включат като приложат своята авторска разработка в специално създадената апликационна форма, достъпна на сайта kmeta.bg. Кой е най-добрият проект ще стане ясно през месец юли, когато ще бъдат обявени имената на всички 9-има победители в конкурса.
 
“Образованието е основен приоритет в стратегията за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка, и това не е случайно. Споделяме идеята, че качественото образование е най-големият катализатор на успехите на едно общество.  Вярваме, че с кампанията “Моята професия – моето бъдеще” ще дадем онази възможност за изява, която е изключително важна и мотивираща за всеки млад човек, намиращ се в началото на своя кариерен път. Затова избираме да стимулираме творческия потенциал на младите хора и да им покажем, че има смисъл да споделят на глас своите идеи. Пожелаваме успех на всички кандидати в конкурса “Моята професия – моето бъдеще”. Очакваме с нетърпение техните проекти, защото вярваме, че работещата формула на успеха се случва, когато се срещнат вдъхновението на младостта и баланса на опита”, коментираха от Пощенска банка.
 
Повече информация за конкурса и документите, необходими за заявяване на участие, кандидатите могат да открият тук. Своите допълнителни въпроси те могат да отправят към организаторите чрез еmail my_job@kmeta.bg.

 

My Job My Future