Пощенска банка триумфира с четири отличия в конкурса “Най-зелените компании на България”

FacebookTwitterLinkedInEmail

 
За поредна година Пощенска банка е сред големите победители в конкурса “Най-зелените компании на България”, организирани от b2b Media. Пощенска банка беше най-отличаваната банка на тазгодишната церемония и триумфира с общо четири награди – три златни отличия и един сребърен приз, което я подрежда на челно място в класацията и й печели признанието за “най-зелена банка”.
 
Две златни отличия бяха присъдени на финансовата институция в категориите “Зелено събитие” и “Зелена CSR кампания” за проекта по обновяване на местността в близост до Драгалевския манастир на Витоша, който банката реализира съвместно с Mastercard. Повече от 100 доброволци от двете компании се включиха активно в реновирането на зоната за отдих, изграждането на нова детска площадка и обновяването на алеята за хора в неравностойно положение. Проектът беше обвързан и с друга важна кауза – подкрепата за пчеларите у нас и опазването на пчелите. Служителите и техните деца се превърнаха в пчелари за един ден, като заедно сглобиха, боядисаха и декорираха 10 кошера, които малко по-късно бяха предоставени на пчеларите от мрежата на “Истински мед”.
 
Отново с приз за първо място Пощенска банка бе отличена от журито на конкурса в категория “Вътрешна зелена комуникационна компания”. Признанието е за вътрешните инициативи и силните зелени послания, като част от кампанията по обединението с екипа на ПБ Лични финанси, който се присъедини към семейството на банката през лятото на 2023 г.
 
В категорията “Зелена инвестиция” банката спечели престижното сребърно отличие и получи признание за своите целенасочени усилия за подобряването на средата и намаляване на въглеродния отпечатък. Призът оценява серията от инвестиции, сред които са мащабният проект по изграждането на собствен фотоволтаичен парк, системното обновяване на автопарка, както и вътрешната програма за намаляване на ресурсите, в рамките на която банката цели да редуцира потреблението на вода, хартия и електричество.
 
Наградите “Най-зелени компании на България” се връчват за 14-та година и оценяват компании, които постигат промени в своите екологични показатели, развиват бизнеса си по отговорен за природата начин и реализират устойчиви корпоративни стратегии.