Пощенска банка с трето международно признание за иновации

FacebookTwitterLinkedInEmail

12 септември 2016 г.

Пощенска банка отново е единствената финансова институция – финалист от България, в международния конкурс за най-добрите практики и високи постижения в бизнеса − European Business Awards. Това е трето поредно отличие за банката, като тази година тя е финалист в десетото юбилейно издание на конкурса в категория “Иновации в бизнеса” с иновативния си “Различен потребителски кредит”. Потребителският кредит е без аналог на пазара и предоставя възможност на потребителите да финансират своите цели лесно и бързо, като в допълнение получават обратно сума в размер на 10% от платената за срока на кредита лихва.

Основната цел на престижните отличия European Business Awards е да подкрепят развитието на една по-силна и по-успешна бизнес общност в цяла Европа. Пощенска банка е избрана от престижно жури и е една от 13-те български компании в категорията за иновации (UKTI Award for Innovation). Тази година отличените компании са от 34 държави и от различни сектори на икономиката.

“Щастлива съм, че за трета поредна година получаваме високото отличие “Национален шампион” и ще представим страната ни в категорията за иновации в бизнеса. Нашите клиенти търсят продукти с добавена стойност, които напълно да отговарят на нуждите им, искат доверен партньор в лицето на своята банка и ние им предоставяме всичко това. Тази международна награда е поредното доказателство, че се развиваме в правилната посока. Фактът, че отново сме единствената финансова институция сред българските компании, ни кара да се гордеем с постижението си. Вярваме, че ключът към успеха е именно в иновативните продукти и обслужване, които отдавна вече са част от нашето ежедневие и са силата, която ни прави лидер на пазара”, коментира наградата г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

По традиция журито на European Business Awards е съставено от високопоставени държавни и бизнес лидери от държавите в Европа, сред които Филип Форест, Президент на Международния институт за обслужване на клиенти и председател на съвета на журито тази година, Петър Стоянов, Президент на Република България (1997-2002 г.), Ив Льотерм, министър-председател на Белгия (2009-2011 г.), Алфонсо Пекораро Сканио, министър на околната среда на Италия (2006-2008), Такис Клеридес, министър на финансите на Република Кипър (1999-2003 г.).

Относно European Business Awards:

European Business Awards (Европейски бизнес награди) е независим конкурс, създаден с цел да отличи най-добрите практики и да насърчи иновациите и проявата на предприемачески дух сред бизнес средите в Европа. Конкурсът събира на едно място най-добрите лидери и компании на стария континент и стимулира обмен на идеи помежду им. Трите основни принципа на наградите са Иновации, Етика и Финансов успех. В рамките на юбилейното десето издание на конкурса членовете на журито търсят изобретателност, съблюдаване на етични принципи, добри отношения с всички заинтересовани страни и дългосрочно планиране с цел постигане на устойчиви резултати на фона на динамичните пазарни условия.