Пощенска банка с отличие за проекта Dare to Scale с Endeavor Bulgaria

FacebookTwitterLinkedInEmail

Пощенска банка получи награда за устойчиво развитие на бизнес средата в България с уникалния си проект Dare to Scale с Endeavor Bulgaria. Призът от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце”, организирани от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business Review, беше връчен от заместник – министъра на икономиката Лилия Иванова на Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг” и Ирина Енчева от Endeavor Bulgaria.
 
Отличието е за пилотна програма за растеж Dare to Scale, реализирана през 2019 г. – първата от този род в България, насочена към бизнеси с потенциал за по-мащабно разрастване на дейността си. В проекта на българския офис на глобалната мрежа Endeavor бяха избрани 10 родни компании, които преминаха през обучения и интерактивни сесии, водени от утвърдени бизнес лидери. Сред тях са успешният сериен предприемач и председател на Борда на Endeavor Bulgaria Васил Тeрзиев, съоснователят на Telerik, “Телерик Академия” и инкубатора Campus X Светозар Георгиев, Румяна Иванова, началник управление “Банкиране малък бизнес” в Пощенска банка и др. Тренингите покриха основните бизнес сфери, от които всяка успешна компания има нужда -управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал.
 
С участието си в програмата за растеж Dare to Scale Пощенска банка допринася активно за развитието както на перспективните scale-up компании, така и за бизнес средата у нас. Това е пореден израз на корпоративната ѝ социална отговорност и стремежа ѝ да насърчава смелите идеи, да подкрепя иновациите и конкурентоспособността на фирмите и икономиката. Компанията реализира и други инициативи в подкрепа на предприемачите като “Пощенска банка среща бизнеса”, конкурса “Големите малки” и др.
 
В конференцията “Златните сърца говорят”, проведена преди церемонията по награждаването, Силвия Костова представи успешните практики за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка. Ценностите и дейността на компанията трябва да са в унисон с инициативите ѝ в областта на КСО, подчерта тя и сподели знаковите проекти на банката в сферите на екологията, образованието, насърчаването на предприемачеството и доброволчеството. С активностите си за корпоративна социална отговорност ние не само добавяме стойност за обществото, а изграждаме дългосрочни доверени отношения с нашите клиенти и служители, обобщи тя.

 

 

post-bank-priz-3

 

post-bank-priz-2.1