Пощенска банка с награда от Forbes за “Сделка на годината”

FacebookTwitterLinkedInEmail

24 януари 2017 г.

Пощенска банка е сред победителите в конкурса Forbes Business Awards, организиран за шести пореден път от сп. Forbes. На официална церемония финансовата институция бе отличена със специална награда в категорията “Сделка на годината” за успешното финализиране на сделката по придобиването на дейността на Алфа Банк – клон България. Наградата беше връчена лично на г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, от Йордан Матеев, главен редактор на сп. Forbes България.

“За мен и моя екип придобиването на дейността на Алфа Банк България наистина се превърна в сделката на 2016 г., защото е ключово събитие и за целия банков пазар. Това е първата знакова сделка в започналия вече процес на консолидация, която донесе още повече стабилност и сигурност на банковата ни система, защото като по-голяма банка ние имаме повече възможности за растеж и да подкрепяме бизнес начинанията на българските предприемачи. Гордеем се и е важно да кажем, че успяхме за рекордно кратко време от три месеца да завършим оперативното сливане на двете банки, като всички възможности и ползи вече са на разположение на клиентите ни”, коментира при получаването на наградата г-жа Петя Димитрова.

По традиция в началото на всяка годината сп. Forbes връчва бизнес “оскари” за постиженията през предходната. Целта на наградите е да насърчат добрите търговски практики и предприемачески дух на най-иновативните, упорити и отдадени компании, които работят за доброто на обществото ни и допринасят за развитието на икономиката ни. 86 компании участваха в 8 категории – “Клиентска политика”, “Развитие на бизнеса”, “Развитие на човешките ресурси”, “Качество на продуктите”, “Качество на услугите”, “Служител на годината”, “Награда за обществена дейност” и “Най-добър стартиращ бизнес”, а независимо жури определи победителите във всяка от тях сред общо 165 кандидатури. Кандидатствалите компании са както големи и утвърдени бизнеси, така и новостартиращи. Тази година най-голям брой кандидатури има в категория “Бизнес развитие”.

На церемонията присъстваха финалистите в конкурса, гости и партньори на сп. Forbes, както и членовете на експертното жури, което и тази година беше съставено от изявени представители на бизнес елита в страната.