Пощенска банка със специална награда от Forbes за иновации в банковите продукти и услуги

FacebookTwitterLinkedInEmail

13 януари 2016 г.

Пощенска банка е сред големите победители в тазгодишното 5-то юбилейно издание на конкурса Forbes Business Awards. На официална церемония, която се проведе късно снощи, финансовата институция бе отличена със специална награда в категорията “Иновации в банковите продукти и услуги”. През 2015 г. Пощенска банка получи 21 награди за различни свои продукти и проекти в полза на обществото от редица национални и международни институции, сред които Европейските бизнес награди, Global Investor, Global Custodian, КРИБ, Български дарителски форум, Асоциация Банка на годината и много други. Това отличие е поредното доказателство, че предлаганите от Пощенска банка индивидуални финансови решения за нуждите на всеки клиент правят банката предпочитана за фирмите и домакинствата, а иновациите, в които финансовата институция непрекъснато инвестира, полагат основите на банкирането на бъдещето днес. Наградата беше връчена на г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, от Поля Александрова, редакционен директор на Атика Ева Медия Груп.

“Избрахме да сме първите на пазара, които въведоха иновативна клонова мрежа от ново поколение, създадохме специализирани центрове за малък бизнес, жилищно и корпоративно банкиране, а скоро предстои да отвори врати и първият ни център за персонално банкиране. Ние полагаме основите на банкирането на бъдещето, където банките са по-близо да гражданите и фирмите, познават ги добре и предвиждат техните нужди. Банките не са това, което бяха. За нас в Пощенска банка иновациите са ежедневен процес, а новаторството и смелите решения – наша корпоративна философия. Тази година за нас е по-специална, отбелязваме нашата 25-та годишнина и ще предложим на клиентите ни 25 юбилейни оферти за продукти и услуги”, коментира при получаването на наградата г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

Forbes Business Awards са ежегоден конкурс, организиран от сп. Forbes България. Целта на наградите е да насърчат добрите бизнес практики и предприемачески дух на най-иновативните, упорити и отдадени компании, които работят за доброто на обществото ни и допринасят за развитието на икономиката ни. Компаниите участваха в 8 категории – “Клиентска политика”, “Развитие на бизнеса”, “Развитие на човешките ресурси”, “Качество на продуктите”, “Качество на услугите”, “Служител на годината”, “Награда за обществена дейност” и “Най-добър стартиращ бизнес”, а независимо жури определи победителите във всяка от тях.

На церемонията присъстваха всички финалисти, гости и партньори на сп. Forbes, както и членовете на журито, което тази година беше съставено от изявени представители на бизнес елита в страната.