Пощенска банка стана национален шампион на България в European Business Awards

FacebookTwitterLinkedInEmail

Банката ще представя страната ни в категорията за иновации в бизнеса със своя продукт “Спестовен жилищен кредит”

 

Пощенска банка (www.postbank.bg) бе избрана сред  финалистите в тазгодишното издание на международния конкурс за най-добри практики и високи постижения в бизнеса, European Business Awards. Освен финалист, Пощенска банка стана един от петнайсетте национални шампиона и ще представлява България в категорията за иновации в бизнеса UKTI Award for InnovationEuropean Business Awards е един от най-престижните конкурси, който среща силна подкрепа както от бизнес средите, така и от академичния и политическия елит на стария континент.

 

“Изключително горди сме от факта, че Пощенска банка бе избрана да представи България като национален шампион в конкурса. Вярваме, че заемаме заслужено място сред най-иновативните компании в Европа, тъй като за нас иновациите са неразделна част от корпоративната ни философия. Вярваме, че личностите и организациите, които се стремят към новаторство и не се страхуват да задават тенденциите в обществото и бизнеса, стоят в основата на икономическия прогрес. За нас е чест, че стигайки до тук, получихме високото отличие национален шампион, очакваме следващата фаза на журирането”, заяви г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

 

Пощенска банка стана финалист в категорията за иновации, след като през 2013 г. разработи и предложи уникалния за българския пазар продукт “Спестовен жилищен кредит”. С него клиентите могат сами да намаляват размера на вноските си  или да изплатят кредита  до 6 г. по-бързо. Сред финалистите в European Business Awards Пощенска банка е единствената представена банкова институция от България, което е показателно за лидерското й място на пазара. Общо 24 000 компании са участвалите в първия етап на конкурса, като само 710 от тях са отличени като национални шампиони. Общо 15 са българските фирми, които се класират за финала.

 

“Щастливи сме, че “Спестовен жилищен кредит” получава признание за иновативен продукт не само на национално, но и на европейско ниво”, заяви Румен Радушев, началник управление “Жилищно кредитиране. “Тази година Пощенска банка продължава да лансира иновативни решения, съобразени с нуждите на клиентите, като възможността за до 6 години по-бързо  изплащане на кредита предлагана с отличения продукт “Спестовен Жилищен Кредит”. Фокусираме се също така и върху  предоставянето на  други съвременни интерактивни  услуги като  онлайн видео консултация за ипотечни кредити по Skype”, допълни той.

Относно European Business Awards

European Business Awards [Европейски бизнес награди] е независим конкурс, създаден с цел да отличи най-добрите практики и да насърчи иновациите и проявата на предприемачески дух сред бизнес средите в Европа. Конкурсът събира на едно място най-добрите лидери и компании на стария континент и стимулира обмен на идеи помежду им. Трите основни принципа на наградите са Иновации, Етика и Финансов успех. В рамките на тазгодишното, осмо издание на конкурса, журито се състои от бивши президенти и министър председатели на държавите Белгия, България, Естония, Испания и Румъния, както и от високопоставени бизнес лидери. В своите оценки, членовете на журито ще търси изобретателност, съблюдаване на етични принципи, добри отношения с всички заинтересовани страни и дългосрочно планиране, с цел постигане на устойчиви резултати на фона на динамични пазарни условия. Конкурсът е спонсориран от RSM International – една от най-големите световни професионални организации на независими компании от сферата на счетоводството, финансовия одит и данъчните консултации.