Пощенска банка спечели приз за “Иновации и устойчиво развитие” за своята цялостна корпоративна социална политика

FacebookTwitterLinkedInEmail

21 май 2021 г.
 

Пощенска банка спечели златното отличие в категория “Иновации и устойчиво развитие” за цялостната си корпоративна социална политика. Призът от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност “Златно сърце” беше връчен на Силвия Костова, началник управление “Корпоративни комуникации и маркетинг” в Пощенска банка.
 

“Вече 30 години иновациите и зелените политики са в основата на нашето корпоративно ДНК и успяваме да реализираме множество устойчиви инициативи благодарение на усилията на нашите служители, на нашия мениджмънт, и на подкрепата на нашите акционери”, заяви Силвия Костова, като благодари за високото отличие.
 

Пощенска банка бе отличена за цялостната си корпоративна социална политика и по специално за постиженията на институцията в сферата на образованието, устойчивите зелени практики и иновациите. Банката поставя в дейността си силен фокус върху кампании за опазване на околната среда, обединени в КСО програмата „Зелени заедно“ и всяка година реализира поне по един вдъхновяващ зелен проект, а тази година предстои още една впечатляваща инициатива – създаването на “Зелена класна стая на открито”, която ще бъде реализирана съвместно с Mastercard. С наградата “Златно сърце” бяха отличени и проектите на Пощенска банка в подкрепа на образованието, което е другият ключов социален ангажимент на институцията. Стратегическото  партньорство със СофтУни, менторската програма, адресирана към учениците от НТБГ, като и сътрудничеството с Finance Academy за повишаване на финансовата грамотност, са само част от инициативите, които получиха специално внимание и признание.
 

Призът в категория “Иновации и устойчиво развитие” е поредното отличие за Пощенска банка от Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. През 2020 година банката получи награда за устойчиво развитие на бизнес средата в България с уникалния си проект Dare to Scale с Endeavor Bulgaria.

 

PB_-Златно-сърце-колаж_SM_1080x1080